Vapaaehtoiset torjuvat hävikkiä ja nälkää yhdysvaltalaiskouluissa – köyhät lapset saavat perjantaisin ruokapaketit mukaansa viikonloppua varten

Vapaaehtoiset torjuvat hävikkiä ja nälkää 1:41
Lapset saavat ruokapakkaukset mukaansa perjantaisin.

Indianassa Yhdysvalloissa on alettu torjua koulujen ruokahävikkiä ja lasten nälkää. Köyhien perheiden lapsille jaetaan perjantaisin mukaan ruokapakkaukset viikonloppua varten.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan pilottihanke on aloitettu Elkhartin piirikunnassa. Koulut tekevät yhteistyötä voittoa tavoittelemattoman Cultivate-yhdistyksen kanssa.

CNN:n mukaan järjestelmä toimii niin, että yhdistyksen vapaaehtoiset tulevat hankkeessa mukana oleviin kouluihin kolmesti viikossa. He keräävät silloin talteen kouluruokailusta yli jäävät ruoat ja pakastavat ne. Perjantaisin ruokapaketit jaetaan lapsille, jotka niitä tarvitsevat.

Lapsiperheköyhyys riivaa piirikuntaa

Kokeilulle on Yhdysvalloissa tarvetta. Washington Postin mukaan monelle oppilaalle ilmainen tai edullinen kouluruokailu on tärkeä ravinnon lähde. Kouluajan ulkopuolella oppilaiden saattaa olla vaikea saada kunnon ruokaa.

Lehden mukaan kunnollisen ravinnon puute johtuu vähävaraisuudesta. Kouluikäisten lasten perheistä 13 prosenttia elää Washington Postin mukaan köyhyydessä. 

Lapsiperheköyhyys suhteellisen yleistä myös teollisuusmaissa

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD kertoi viime vuonna, että lapsiperheköyhyydestä kärsii teollisuusmaissa joka seitsemäs lapsi.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kiinassa köyhyys on yleistä, kun taas Suomessa ja Tanskassa köyhyydessä elävien lasten määrä on vähäinen.

Lue myös:

    Uusimmat