Vantaalle ilmestyi aivan uudenlainen huoltoasema – katso, miten robottikäsi tankkaa auton

1:28
Neste alkaa pilotoida Vantaalla kansainvälisestikin harvinaista robottitankkausta, jossa tankkaus hoituu tulevaisuudessa erityisen robottikäden avulla ilman ihmistä.

Neste tuo ensimmäisenä Suomessa robottitankkauksen liikenneasemalle. Kyseessä on harvinainen projekti myös kansainvälisesti.

Nesteen kylmäasemalla Tammiston kupeessa testataan täysin uudenlaista asiakaskokemusta. Kyseessä on yksi visio tulevaisuuden liikenneasemasta, jossa ostokset hoituvat automaateista ja auton tankkaa robotti.

– Teknologinen kehitys tulee ottamaan varmasti vielä suuria askeleita eteenpäin, mutta haluamme ehdottomasti kehittää tulevaisuuden palveluita jo nyt. Pilottiasema on kansainvälisessäkin mittakaavassa edistyksellinen uusien palvelumuotojen keskittymä, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra kertoo.

Neste Easy Delin arkkitehtuuri ja valikoima tuovat valoa talven keskelle

Siltamäen Neste Express -asemalle avattava Neste Easy Deli -automaattikauppa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden ostaa helposti mukaan otettavia välipaloja, tuoreita elintarvikkeita sekä autoilun kannalta olennaisia tuotteita kuten lasinpesunestettä. Neste Easy Deli on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

– Pilotin avulla haluamme kokeilla, miten tämäntyyppinen automaattikauppa istuu autoilijoiden arkeen. Sen perusteella päätämme ensi vuonna konseptin mahdollisesta laajentamisesta. Miehitetyillä liikenneasemillamme on paikkansa myös jatkossa, eivätkä ne ole katoamassa minnekään, Kopra sanoo.

Robottikäsi hoitaa tankkauksen

Neste alkaa pilotoida Siltamäen asemalla myös kansainvälisestikin harvinaista robottitankkausta, jossa tankkaus hoituu tulevaisuudessa erityisen robottikäden avulla ilman ihmistä. Robottitankkaus tulee ensimmäiseksi valikoidun testiryhmän käyttöön. Sen käyttö vaatii robotin tunnistaman sirun asennuksen käyttäjän autoon. Sirun avulla järjestelmä pystyy tunnistamaan auton merkin ja sille suositellun polttoaineen.

– Robottitankkauksen käyttöönoton ja pilotoinnin osoittautuessa toimivaksi, toivomme voivamme tuoda enemmänkin robottitankkauskäsiä liikenneasemille. Jo nyt asiakas voi maksaa Nesteen asemilla tankkauksen mobiilisti, ja tulevaisuudessa tankkaaminen voisi olla mahdollista kokonaan ilman että asiakas poistuu autosta. Tulevaisuudessa robottikäsi voi siis olla hyvä apu esimerkiksi liikuntarajoitteisille, Kopra päättää.

Lähde: Neste

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja