Vantaalaislukio nappasi hittimusikaali Flashdancen oikeudet – tältä nuorten esitys näyttää

Vantaalaislukio nappasi hittimusikaali Flashdancen oikeudet – tältä nuorten esitys näyttää 3:36
Video: Tältä suomalaisnuorten Flashdance näyttää

Broadwayn hittimusikaalin Flashdancen Suomen kantaesitys nähtiin tällä viikolla Vantallaa Vaskivuoren lukiossa. Suomen esitysoikeuksia ovat aiemmin tavoitelleet muutkin.

– Uskon, että saimme oikeudet sen vuoksi, koska olemme tehneet jo kolmekymmentä vuotta musikaaleja  koko ajan yhä ammattimaisemmin ja ammattimaisemmin, iloitsee viidettää, kertaa musikaalin ohjauksessa mukana oleva ohjaaja Leena Gardiner.

Gardinerin mukaan nuoret oppivat laulun, tanssin ja näyttelemisen lisäksi produktiossa vuorovaikutustaitoja. 

– Tanssimusikaalin lähes henkinen esiintyjäkaarti on valittu koe-esiintymisten perusteella Vaskivuoren lukiolaisista. Karsintoihin osallistui yli sata lukiolaista musiikki-, tanssi- ja yleislinjalta.

Gardinerin mukaan valinnoissa ei ole painotettu sitä, millä linjalla nuori opiskelee vaan ainoastaan taitoja ja sopivuutta rooliin.

Satoja tunteja harjoituksia takana 

Harjoitukset alkoivat elokuussa ja nuoret ovat harjoitelleet iltaisin, viikonloppuisin ja lomien aikaan, mikä on hitsannut esiintyjäkaartin yhteen. Nuoret sanovat harjoitusperiodin olleen rankka, mutta aika on ollut ikimuistoinen.

Flashdancen teema unelmien tavoittelusta on synnyttänyt nuorissa uusia tavoiteltavia unelmia.
– Naispääosaa Alex Owensia näyttelevä tanssilinjan abiturientti Seela Kimpimäki on löytänyt itsestään uusia taitoja.

Tanssi on ollut aina omassa elämässä mukana niin nyt laulu on noussut rinnalle tosi vahvasti. Musikaalissa pääsen toteuttamaan itseäni ja ilmaisemaan niitä asioita, mitä haluan ilmaista.

Miespääosaa Nick Hurleytä ensi-illassa näytteleväNooa Kurki kertoo, että haaveilee Broadwaysta.

– En ole aikaisemmin tiennyt, mitä unelmia minulla olisi, mutta tämän musikaalin kautta näytteleminen ja laulaminen on innostanut enemmän. Suuri unelmani olisi, että tieni voisi johtaa mahdollisesti joskus taitojen kehittyessä jopa Broadwaylle.

Lue myös:

    Uusimmat