Vanhat traumat yllättivät Saara Aallon suosikkimusikaalin harjoituksissa – kiusatun roolihahmon tarina koskettaa: "Se kolahtaa omiin haavoihin"

3:51
Katso video: MTV Uutiset pääsi kurkistamaan We Will Rock You -musikaalin salattuihin harjoituksiin.

Saara Aalto esittää We Will Rock You -musikaalissa erilaisuudestaan kiusattua Scaramouchea.

Laulaja Saara Aalto on yksi odotetun, mutta koviakin kokeneen, Queenin musiikkiin perustuvan We Will Rock You -musikaalin tähdistä. Musikaalin ensi-illan oli määrä olla keväällä 2020, mutta koronapandemian takia ensi-iltaa on jouduttu koronapandemian takia siirtämään jo kahteen otteeseen. Näillä näkymin musikaalin ensi-illan olisi tarkoitus tapahtua elokuussa 2021. Uusi We Will Rock You -esitys on käännetty ensimmäistä kertaa koskaan kokonaan suomeksi, kappaleiden sanoituksia myöten.

Aalto kertoo MTV Uutisille työryhmän jäsenten olleen erittäin helpottuneita, kun harjoitukset päästiin vihdoin polkaisemaan toden teolla käyntiin keväällä 2021. Ilmassa on Aallon mukaan ollut runsaasti liikutusta, sillä musikaalin tarinan keskiössä on yhteiskunnassa vallitseva kielto siitä, ettei livemusiikkia saa esittää. Juoni on ollut valitettavan totta tapahtuma-alan ammattilaisille jo pitkään. Tästä johtuen harjoituksista on nautittu tavallistakin enemmän Aallon mukaan.

– Kaikki ovat superinnoissaan ja ehkä sellainen ekstrakiitollisuus on mukana tässä projektissa. Meillä on suuri toive, että päästään esittämään tätä kaikkien ihmisten edessä, koska tämä on ihan todella upea projekti. 

Musikaalissa Aalto nähdään itse Scaramouchen roolissa. Artistin mukaan alkuperäisestä Scaramouchesta on muokattu tätä musikaaliversiota varten hyvin erilainen: herkempi, ystävällisempi sekä syvällisempi hahmo. 

– Se oli vähän haaste saada tämä hahmo sellaiseksi, että se olisi tykättävä yleisön mielestä. 

– Minulle tämä on myös siinä mielessä iso haaste, etten ole ikinä tehnyt näin isoa roolia teatterilavalla. Vaikka olen tehnyt musikaaleja, niin ne ovat olleet enemmän kuorolaisen osuudessa nuorempana. Tässä pääsee oikeasti näyttelemään ja se on todella siistiä. 

Aalto myöntää liikuttuvansa itsekin usein lavalla, sillä hänen hahmoaan kiusataan erilaisuutensa takia todella paljon. 

– Se tottakai kolahtaa omiin haavoihin ja olen monesti ollut niin, että alan itkemään juuri, kun pitäisi alkaa laulamaan. Tosi suuria tunteita. 

Kuten lukuisilla muillakin tapahtuma-alan ammattilaisilla, myös Aallon työt vähenivät koronapandemian myötä. Hän myöntää olevansa kuitenkin iloinen saamastaan pohdinta-ajasta: mitä tehdä nyt, kun hän on ollut mukana kansainvälisissä kuvioissa ja tavallaan elänyt jo omat unelmansa. 

Toisaalta hänen sisällään kaikuu yhä vahvana ääni, joka käskee artistia olla rajoittamatta töitään Suomen rajojen sisäpuolelle. Ovet ovat auki ja kansainvälisiäkin asioita on Aallon mukaan suunnitteilla. 

Aallon elämä muuttui vuosi sitten myös sen puolesta, että hän meni naimisiin huhtikuussa 2020 pitkäaikaisen Meri-puolisonsa kanssa. Avioelämä on Aallon mukaan sujunut toistaiseksi mallikkaasti. Tuore aviopari on nauttinut kaikessa rauhassa yhteisestä ajastaan. 

– Olemme tottuneet olemaan niin paljon yhdessä, niin koronavuosi ei tuonut sillä tavalla semmoista uutta, että apua, nyt olen tuon ihmisen kanssa täällä neljän seinän sisässä koko ajan. 

– Ollaan nautittu kyllä meidän kodin ja pihan laittamisesta, ollaan opeteltu uusia juttuja kuten kukkien istututsta, mitä todellakaan aikaisemmin ehtinyt tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja