Vanhusten yksinäisyys nousi karulla tavalla puheenaiheeksi Italiassa – kaksi vuotta sitten kuollut vanhus löydettiin kotoaan muumioituneena

Italiassa poliisi on löytänyt 70-vuotiaan naisen kotoaan muumioituneena istumassa pöydän ääressä. Arvion mukaan nainen kuoli yli kaksi vuotta sitten. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

Tapaus on nostanut vanhojen ihmisten kohtelun ja yksinäisyyden keskustelunaiheeksi Italiassa. 

Naisella ei ollut elossa olevia sukulaisia. Poliisi löysi hänet kotoaan pohjoisesta Italiasta Comon maakunnasta. Poliisi kävi naisen kotona, koska alueella tuuli voimakkaasti ja naisen talon ympärillä oli huonossa kunnossa olevia puita, jotka olivat vaarassa kaatua. 

Naapurit eivät olleet nähneet naista kahteen ja puoleen vuoteen. Naapurit kertovat olettaneensa, että nainen oli muuttanut pois koronapandemian alettua. 

Italian perhe- ja tasa-arvoasioista vastaava ministeri Elena Bonetti otti tapaukseen kantaa Facebookissa. Benetti korosti, että ketään ei saa jättää yksin.

– Tämän naisen yksinäisyys antaa meille omantunnontuskia. Yhteisönä meillä on velvollisuus muistaa hänen elämänsä. Ketään ei saa jättää yksin. 

Vanhusten yksinäisyys yleistä

Vuonna 2018 kootun tilaston mukaan lähes 40 prosenttia yli 75-vuotiaista italialaisista asuu yksin. Saman verran yli 75-vuotiaista sanoi, ettei heillä ole sukulaisia tai ystäviä kenen puoleen kääntyä. 

Corriere Della Sera -lehden kannessa kirjoitettiin, että naisen tapaus on "yksinäisyyden ruumiillistuma". 

Il Messaggero -lehti kirjoittaa, että naisen yksinäisen elämän päätös mökissä suljettujen ovien takana antoi karmean oppitunnin italialaisille. 

– Todellinen suru piilee siinä, että kukaan ei huomannut hänen kuolemaansa. Niin kuin hän ei olisi ikinä edes elänyt. 

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. 

Lue myös:

    Uusimmat