Vanhus kuoli nestehukkaan ja nälkään Uudessa-Seelannissa – tytärtä syytetään surmasta

Uudessa-Seelannissa on alkanut oikeudenkäynti naista vastaan, jonka syytetään tappaneen oman äitinsä. Asiasta kertoo New Zealand Herald -lehti.

Ensihoitajat löysivät tammikuussa 2015 pahasti nälkiintyneen 77-vuotiaan naisen kuolleena Aucklandissa, Uuden-Seelannin suurimmassa kaupungissa. Nainen oli jätetty omien jätöksiensä keskelle sängylleen. Syytettynä taposta on naisen 43-vuotias tytär, jota syytetään tapon lisäksi myös heitteillejätöstä.

Lisäksi syytettynä on pariskunta, joka asui samassa talossa. Heitä syytetään tyttären tapaan heitteillejätöstä.

Ensihoitajat totesivat nälkiintyneen ja likaisen naisen kuolleen omaan sänkyynsä. Huoneessa oli hyvin vahva ulosteiden ja ammoniakin haju. Ensihoitajat oli kutsunut paikalle syytettynä oleva nainen, joka asui tyttären ja äidin kanssa samassa talossa miehensä kanssa. Nainen oli hätäpuhelussa epäillyt vanhuksen kuolleen, mutta ei ollut mennyt tarkistamaan asiaa. Hätäkeskus oli pyytänyt välittämään luurin nyt syytettynä olevalle tyttärelle ja neuvonut asettamaan äidin lattialle.

– Siellä ei ole tilaa, hän on myös ulostanut sängylle, voinko laittaa pyyhkeen lattialle, tytär oli sanonut puhelussa.

Puhelin oli palautettu naapurille, joka oli ilmoittanut, ettei anna ensiapua, koska se on hänen uskontonsa vastaista.

Syyttäjän mukaan vanha nainen oli jo kuollut ja hätäkeskukseen soittaminen oli vain ele tehdä jotain.

Patologin on määrä kertoa huomenna oikeudessa, että vanhus kuoli nälkään ja nestehukkaan, kirjoittaa lehti. Lehden mukaan naisella oli myös muita vammoja, kuten murtumia kylkiluissa ja rintalastassa.

Lue myös:

    Uusimmat