Mainos

Karmea muistutus maailmalta: Tästä syystä lapsia ei pidä jättää hetkeksikään yksin kylpyyn

20-vuotias äiti tuomittiin huolimattomuudesta australialaisessa tuomioistuimessa sen jälkeen, kun naisen alle vuoden ikäinen lapsi löydettiin tajuttomana kylpyammeesta.

Kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti myönsi syyllistyneensä lapsensa hengen vaarantamiseen lokakuussa 2015. Nainen oli laittanut tulpan ammeeseen ja jättänyt veden valumaan. Sen jälkeen nainen oli poistunut paikalta. 11 kuukauden ikäinen poikavauva oli kylvyssä. Kylpyhuoneessa oli tapaturman sattuessa myös naisen kolmevuotias tyttö. 

Äiti valehteli poliisille tapahtuneesta

Tapahtuma-aikaan raskaana ollut nainen väitti oikeudelle poistuneensa vain käymään vessassa ja vetäneensä tulpan sitä ennen irti. Myöhemmin selvisi, että nainen oli valehdellut asiasta, koska pelkäsi. Hän myönsi jättäneensä lapset kylpyhuoneeseen ilman valvontaa mennessään siivoamaan autoa ulkokatokseen. 

Naisen isä oli asunnossa lasten ollessa kylpyhuoneessa, mutta nainen ei ollut pyytänyt häntä hoitamaan lapsia. Isä kuitenkin huomasi kylpyammeesta yli tulvivan veden lattialla ja mennessään tarkistamaan asiaa hän löysi elottoman pojan vedestä.

Vanhemmuuskurssi vahvisti naisen olevan hyvä vanhempi

Lapsen muutamaa vuotta vanhempi sisko seisoi kylpyhuoneen nurkassa kauhuissaan. Lasten isoisä yritti elvyttää elotonta lasta ja käski tytärtään soittamaan ambulanssin. Lapsi saatiin lopulta elvytettyä, ja sairaalassa tämän todettiin kärsineen pitkittyneestä epileptisestä kohtauksesta. Testeistä ei selvinnyt mitään kehitykseen vaikuttavaa vammaa, mutta on mahdollista, että jälkioireita ilmenee vielä vuosienkin päästä.

Oikeus tuomitsi naisen koeajalle. Hänen puolustusasianajajansa kertoi, että nainen oli käynyt vanhemmuuskursseilla ja saanut sieltä hyvää palautetta.

– Hän ei vaarantanut lastensa henkeä tahallaan. Kyseessä oli silkka huolimattomuus lasten hoidon suhteen, sanoi tuomarina toiminut Jodie Crane raportissa.

Lähde: Kidspot 

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.