Vanhempi, kai tiesit? Näin lapset käyttävät WhatsAppia Instagramin korvaajana

Kuka näkee WhatsApp-tilasi? Näin tarkistat 0:35
Kuka näkee WhatsApp-tilasi? Näin tarkistat

Monet lapset käyttävät WhatsAppin tila-toimintoa kuin Instagramia konsanaan. Näin tarkistat, keille kaikille sisältö näkyy!

Instagramin ikäraja on 13 vuotta. Moni lapsi ja esiteini haikaileekin mahdollisutta käyttää sovellusta. Lapsilla on kuitenkin keinonsa jakaa sisältöä "somessa"; kerroimme aiemmin esimerkiksi Zoomerangista, joka kasvattaa suosiotaan.

WhatsAppia käytetään kuten Instagram Storyja

Vaikka somen käyttö olisi perheissä kielletty, lapsi saattaa vanhempien luvalla käyttää WhatsAppia viestittelyyn. WhatsAppin ikäraja EU-maissa on 16 vuotta. 

Monet lapset käyttävät kuitenkin WhatsAppin tila-toimintoa Instagram Storyjen tapaan. Tilaan voi lisätä kuvia, tekstejä, Zoomerang-videoita ja emojeja kuten Instagramissakin. Tilan sisältö jaetaan asetuksista riippuen jopa kaikille sovelluksen yhteystiedoille. Yllä oleva video näyttää, miten tarkistat asetukset.

Tiloihin voi myös vastata; vastaus siirtyy henkilöiden väliseen keskusteluketjuun. Tilan sisällöstä voi myös ottaa kuvakaappauksen ja jakaa sen omassa tilassaan, itse kirjoittamallaan tekstillä höystettynä – aivan kuten Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat