Mainos

Vanhanen kannattaa Kevan ja Nova Groupin suhteiden selvittämistä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kannattaa ministeri Mari Kiviniemen (kesk.) ajatusta selvittää Kuntien eläkevakuutuksen ja Nova Groupin väliset suhteet. Vanhanen sanoi EU-huippukokouksen yhteydessä Brysselissä, että asia pitää selvittää täysin.

- Minulla ei ole Kevan ja Novan välisistä suhteista tietoa. Olen vaatinut, että (Rovaniemen) tonttikauppa pitää selvittää ja putsata tässä suhteessa pöytä, Vanhanen sanoi.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi kertoi aiemmin tänään, että valtiovarainministeriö selvittää yhteistyössä Finanssivalvonnan kanssa Kuntien eläkevakuutuksen ja vaalirahoittaja Nova Groupin väliset taloudelliset suhteet.

Aamupäivällä Kevan hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) kertoi tiedotteessa toivovansa, että ulkopuolinen arvioija selvittäisi, onko Kevan ja Nova Groupin välillä epäasiallisia yhteyksiä.

Helsingin Sanomien mukaan Keva olisi antanut Nova Groupille 20 miljoonaa euroa moottorikelkkatehtaan rahoittamishankkeessa. Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen (kesk.)on kiistänyt tiedon.

Helsingin Sanomien mukaan rahat eivät menneet suoraan Kevasta Novalle, vaan välissä omistajana oli rakentaja Oka, mutta alun perin ja lopulta moottorikelkkatehtaan rahoitus oli Kevalta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.