Mainos

Vanhanen ja Ruusunen - Nettitreffeiltä käräjille

(MTV3-Johanna Sainio)

Pääministeri Matti Vanhanen kohtaa huomenna entisen naisystävänsä Susan Ruususen (ent. Kurosen) Helsingin käräjäoikeudessa. Entiset seurustelukumppanit eivät ole kohdanneet syksyllä 2006 tapahtuneen eron jälkeen.

Susan Ruususta ja tämän kirjoittaman Pääministerille morsian -kirjan kustantajaa Kari Ojalaa syytetään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Kohua nostattanut kirja julkaistiin viime helmikuussa.

Kirjassa Ruusunen kirjoittaa seikkaperäisesti yhdeksän kuukautta kestäneestä suhteestaan pääministeri Matti Vanhaseen. Kirjassa mainitaan myös pääministerin lapset ja julkaistaan pääministerin Ruuususelle lähettämiä tekstiviestejä.

Vanhanen teki kirjan vuoksi tutkintapyynnön.

- Kirjassa on kymmenen, ehkä jopa sata sellaista alleviivattua kohtaa, jotka Vanhanen katsoo uhkaavan hänen yksityisyyttään, valottaa MTV:n rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

Sipilän mielestä asetelma, yksinhuoltajaäiti Espoosta vastaan valtakunnan ykkösmies, on mielenkiintoinen.

- Lähtökohta on selvästi parempi toisella. Täytyy kuitenkin huomioida, että puolustuksella on hyvät asianajajat, joten salissa puntit ovat tasan.

Susan Ruususta avustaa tunnettu rikosjuristi, muun muassa Bodom-murhista syytettyä Nils Gustafssonia avustanut Riitta Leppiniemi. Etukeno Oy:n johtaja Kari Ojalaa avustaa asianajaja Zacharias Sundström, joka avusti viime syksynä muun muassa Alpo Rusia vahingonkorvausoikeudenkäynnissä.

Käräjillä tehdään historiaa

Asiantuntijat näkevät, että päättäjien yksityisyyden suoja on ajakohtainen kysymys Suomessakin. Vanhasen yksityiselämän repostelua on perusteltu myös sillä, että poliitikon käytös yksityiselämässä voi kertoa hänestä myös päättäjänä.

- Tässä oikeudenkäynnissä vedetään rajaa sille, mikä kuuluu valtaakäyttävän ihmisen yksityisyyteen, Sipilä analysoi.

- Kun kyseessä on tällainen korkean profiilin romanssi, niin onko Susan Ruususella oikeus kertoa se oma näkökulmansa tapahtumista? Tätä ennen Matti Vanhanen oli muun muassa kertonut kertonut julkisuuteen romanssin alkamisesta Ikeassa, vaikka he oikeasti tapasivat nettitreffeillä.

Puolustuksen nimeäminä todistajina kuullaan Suomen journalistiliitossa pitkään palvellut juristi, varatuomari Lauri Kerosuo sekä Etukenon kirjanpitäjänä toiminut nainen.

Pääministeri Vanhanen ei kuitenkaan vaadi rangaistusta Susan Ruususelle. Vanhasen tutkintapyyntö koski vain kirjan kustantajaa ja julkaisijaa, mutta poliisi kuulusteli rikoksesta epäiltynä myös Ruususta.

Susan Ruusunen ja kirjan kustantaneen Etukenon johtaja Kari Ojala ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Lue myös.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.