Vanhainkodin joulutempaus – joulumyyjäiset tuottivat tuhansia lastensairaalalle

Porvoolaisen vanhainkodin asukkaat järjestivät joulumyyjäiset, joiden tuotto lahjoitettiin lastensairaalalle. Myyjäiset tuottivat tuhansia euroja ja uusi tempaus on jo suunnitteilla.

Attendo Laamannissa 19. joulukuuta järjestetyt joulumyyjäiset tuottivat yli 2000 euroa ja koko tuotto lahjoitettiin lyhentämättömänä uudelle lastensairaalalle.

Laamannin hoitotyön johtaja Anu-Riikka Eerola kertoo, että pientä asiakasryntäystä uskallettiin varovaisesti toivoa, mutta ihmismäärä ylitti odotukset ja yllätti positiivisesti.

– Väkeä oli todella paljon ja osa tuotteista loppui suorastaan kesken. Menekki oli niin hyvä, Eerola ihmettelee.

Myyjäisissä myydyt tuotteet olivat vanhainkodin asukkaiden virikehetkissään tekemiä käsitöitä, kuten painettuja tyynyliinoja ja joulukortteja, sekä asukkaiden yhdessä hoitajien kanssa leipomia leivonnaisia. Myös hoitajien kotijoukot osallistuivat ja myytävää oli saaristolaisleivästä sinappiin.

Myyjäiset poikivat myös ulkopuolisia lahjoituksia.

– Kun ihmiset kuulivat, että tällaiset myyjäiset järjestetään, he olivat tehneet käsitöitä ja toivat ne lahjoituksina myyntiin.

Uudet myyjäiset suunnitteilla

Hoitohenkilökunnan yhdessä asukkaiden kanssa ideoimasta tempauksesta kehkeytyi hoivakodin vuoden kohokohta. Eerola kertoo, että kaikista oli mukavaa, kun vanhainkodissa kävi vierailijoita ja myyjäisten ilmapiiri oli lämmin.

– Asukkailta tuli paljon hyvää palautetta. He suhtautuivat tähän todella positiivisesti alusta saakka. Asia oli niin tärkeä.

– Ja olihan se vaihteleva päivä meille kaikille, Eerola jatkaa.

Eerola paljastaa, että uudet myyjäiset saman kohteen hyväksi ovat jo suunnitteilla.

– On jo suunniteltu pääsiäismyyjäisiä.

Lue myös:

    Uusimmat