Vanha savusauna, moottorivene ja oma saari - tässä Suomen erikoisimmat Airbnb-kohteet

Vaikka Suomen Airbnb-palvelusta ei vielä löydykään kivilinnaa tai lumesta valmistettua iglua, on matkailijan mahdollista saada itselleen ikimuistoisia majoitusmuistoja esimerkiksi asuntoautossa tai yksityisellä saarella.

Airbnb-palvelun kautta on mahdollista vuokrata joko vuokrata itselleen majoitus matkan ajaksi jonkun kotoa, tai vuokrata oma asuntonsa matkailijalle. Maailmalla asumusten kirjo on hyvin laaja: tarjolla on niin tiipiitä, lasisia puumajoja kuin vanhoja linnojakin. Mutta osataan Suomessakin.

Asuntoauto

Paikalleen pysäköityjä asuntoautoja löytyy useammasta paikasta. Esimerkiksi Lahdesta ja Ruokolahdelta löytyy mahdollisuus yöpyä pyörien päällä. Lahden majoittaja tarjoaa myös matkailuauton kuljetusta esimerkiksi festivaalin leirintäalueelle.

Vene

Suomesta löytyy useampikin mahdollisuus yöpyä veneessä. Esimerkiksi Nurmeksessa, Pohjois-Karjalassa, veneen mukana tulee myös kapteeni, joka ajeluttaa vieraita järvellä. Hytillisiä venemajoituksia on tarjolla myös Porvoossa ja Tampereella.

Teltta

Mikäli etsit edullista majoitusmuotoa itsellesi Lapista, löytyy Posiolta ainutlaatuinen mahdollisuus yöpyä valmiiksi pystytetyssä teltassa. 13 euroa yöltä kustantavaan majoitukseen sisältyy muun muassa internet.

Saari

Rauhaa ja yksityisyyttä havittelevilla matkailijoille on tarjolla oma saari mökkeineen. Kristiinankaupungin alueella sijaitsevalla saarella on vuonna 1850 rakennettu mökki, joka tarjoaa autenttisen mökkikokemuksen ilman sähköjä.

Vierasmaja

Erikoisten majoitusratkaisujen ystävälle on tarjolla vanhasta savusaunasta remontoitu vierasmaja. Piha-alueella on myös mahdollisuus saunoa telttasaunassa. Vierasmaja sijaitsee 14 kilometrin päässä Porvoon kaupungista.

Lue myös:

    Uusimmat