Vanha koulurakennus palaa Joutsenossa – sammutus kestää vielä useita tunteja

Vanha koulurakennus palaa Joutsenon keskustassa Kesolantiellä Lappeenrannassa. Hälytys rakennuspalosta tuli pelastuslaitokselle kolmen jälkeen aamuyöllä keskiviikkona.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tero Forsman kertoi STT:lle kuuden jälkeen keskiviikkoaamuna, että palo saatiin rajattua yhteen siipeen, joka on rakenteen matalampi osa. Kesolan entinen koulurakennus on L-kirjaimen muotoinen ja useiden satojen neliömetrien kokoinen.

Matalampi osa rakennuksesta tulee todennäköisesti tuhoutumaan, sillä se on palanut jo pahoin.

– Saimme rajattua paloa siten, että se ei levinnyt tuohon kaksikerroksiseen rakennuksen osaan, Forsman kertoo.

Koko rakennus ei näillä näkymin tule siis tuhoutumaan, mutta Forsmanin mukaan savu- ja vesivahingot tulevat olemaan merkittävät koko rakennuksessa.

Koulurakennus ei ole ollut Forsmanin mukaan enää käytössä. Paikallislehti Joutseno kertoo, että koulunkäynti Kesolan koulurakennuksessa loppui vuonna 2017 kosteusvaurioiden aiheuttamien sisäilmaongelmien takia.

Savuvaara ohi

Sammutus tulee kestämään pelastuslaitoksen mukaan vielä useita tunteja. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

– Tämä on hankala vanha rakennus ja aika pahoin palanut. Purku- ja raivaustöissä tulee menemään pitkään, Forsman selostaa.

Terveydelle vaarallisesta savunmuodostuksesta oli voimassa vaaratiedote. Joutsenon keskusta-alueen asukkaita pyydettiin sulkemaan asuntojen ikkunat, ovet ja ilmastointi sekä odottamaan lisätietoja.

Vaaratiedote purettiin kuuden jälkeen keskiviikkoaamuna, koska savunmuodostus oli vähentynyt.

Tulipalosta ei ole koitunut henkilövahinkoja. Palon syttymissyy on vielä arvoitus.

– Tarkemmat tutkimukset tehdään sitten pelastuslaitoksen ja poliisin yhteistyöllä, Forsman sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat