Vangit rikkoivat muurin hammasharjasta tehdyillä työkaluilla – pitkäkyntiset tavoitettiin myöhemmin pannukakkuravintolasta

Noin sata vankia joutuu pahoinpidellyksi vankilassa vuosittain – tällaista väkivaltaa vangit tekevät 13:14
Noin sata vankia joutuu pahoinpidellyksi vankilassa vuosittain – tällaista väkivaltaa vangit tekevät

Kaksi vankia onnistui pakenemaan vankilasta alkeellisten työkalujen avulla Yhdysvaltain Virginiassa. Kaksikko löytyi myöhemmin pannukakkuravintolasta. Asiasta uutisoi CNN.

Newport Newsin kaupungin vankilassa huomattiin maanantaina illalla, että John M. Garza ja Arley V. Nemo uupuivat vankien laskennassa.

Toimelias kaksikko oli kaivanut reiän seinään ja ottanut hatkat. Viranomaisten mukaan aukon nakertaminen seinään oli tehty alkeellisilla työkaluilla, jotka oli rakennettu hammasharjasta ja jostain metallisesta esineestä.

Tee se itse -välineillä varustetut miehet olivat päässeet käsiksi seinän sisällä olleisiin harjateräksiin, joita vangit hyödynsivät rikkoessaan rakennetta lisää.

Päästyään ulos, miehet tekivät vielä toisen reiän vankilan ulkomuuriin.

Garzan ja Arleyn pakomatka ei kestänyt kauaa. Virkavalta tavoitti karkurit jo tiistaina pannukakkuravintolasta Hamptonin kaupungissa Virginiassa.

– Kiitän kansalaisia, jotka kiinnittivät heihin huomiota ravintolassa ja ilmoittivat poliisille. Tämä vahvistaa jo aiemmin opettamaamme toimintatapaa: ”jos näet jotain, sano jotain”, sheriffi Gabe Morgan lausui pidätyksistä.

Viranomaiset ovat aloittaneet tapauksen sekä vankilan rakenteiden tutkinnan, jotta vastaavaa tilanne ei pääsisi enää syntymään uudelleen.

Toinen miehistä oli kiven sisässä syytettynä oikeuden halventamisesta, ehdonalaisen ehtojen rikkomisesta sekä viranomaisille ilmoittautumatta jättämisestä.

Toinen pakenijoista oli vankilassa syytettynä muun muassa luottokorttipetoksesta, varkauksista, oikeuden halventamisesta ja niin ikään ehdonalaisrikkomuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat