Mainos

Vangeille voi nykyään lähettää postia sähköisesti – vangit saavat yhteisen sähköpostin

Vangit voivat nyt vastaanottaa sähköpostia suljettuun vankilaan. Tähän saakka yhteydenpito vankeihin on onnistunut vain kirjeitse ja puhelimitse sekä tapaamisilla.

Näin vangille lähetetään sähköpostia

Vangille voi lähettää sähköpostia vankilakohtaiseen, vankien yhteiseen sähköpostiosoitteeseen. Osoitteet ovat muotoa vankiposti.kerava@om.fi tai vankiposti.mikkeli@om.fi.

Sähköpostiviestin otsikkokenttään kirjoitetaan vangin etu- ja sukunimi sekä viestin tekstikenttään lähettäjän oma etu- ja sukunimi, jotta tiedot viestin lähettäjästä välittyvät vangille.

Tietoturvasyistä järjestelmä poistaa viesteistä kaikki liitetiedostot ja kuvat. Vangille ei toimiteta muuta kuin sähköpostiviesti.

Jos sähköpostiviesti ei ole ohjeen mukainen, ei sitä toimiteta eteenpäin vangille.

Kaikkiin vankiloihin on avattu nyt vankilakohtainen, vankien yhteinen sähköposti, johon vangille voi lähettää sähköpostia.

Viesti toimitetaan vangille vankilan henkilökunnan välityksellä, joten vanki ei pääse itse lukemaan viestiä näyttöpäätteeltä.

Tässä vaiheessa sähköpostilaatikko toimii vain sähköpostin vastaanottamiseen, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus mahdollistaa vangeille myös sähköpostin lähettäminen.

Uudistuksella pyritään helpottamaan ja nopeuttamaan vankien yhteydenpitoa omaisten ja muiden vankilan ulkopuolisten henkilöiden välillä.

Sähköisen asioinnin projektia Rikosseuraamuslaitoksella vetävä Tuuli Siiskonen huomauttaa, että sähköisten viestintävälineiden, kuten sähköpostin, käyttö on tärkeää arjessa.

– Digitaalisessa ympäristössä toimiminen on kansalaistaito, hän toteaa.

Sähköistä asiointia on pyritty vankiloissa lähivuosina lisäämään muun muassa sallimalla vangeille rajoitettu pääsy internettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.