Valvontakameran nauha herätti epäilyt lavastuksesta

Poliisi alkoi epäillä Tullinpuomin Osuuspankin perjantaista ryöstöä lavastetuksi heti samana iltana.

Epäilyt herätti valvontakameran nauhalta nähty ryöstötilanne ja siihen liittyvät kummalliset yksityiskohdat, jotka eivät puhu tilanteen aitouden puolesta. Poliisi on ollut toistaiseksi tutkinnallisista syistä vaitonainen siitä, että epäilyt heräsivät erityisesti sekä ryöstäjän että kassan käytöksestä.

MTV:n tietojen mukaan valvontakameran kuvissa näkyy muun muassa, miten ryöstäjä suojasi kasvonsa kassalle kohdennetulta valvontakameralta. Ryöstökin sujui sutjakkaasti ja pelkän paperilapun avulla.

Tutkinnanjohtaja vahvistaa valvontakameran keskeisen roolin tutkinnassa.

- Emme ole yksilöineet tarkemmin, kuka pankista on otettu kiinni, mutta valvontakameralla on merkittävä osuus tämän asian selvittämisessä ja erilaisten yksityiskohtien harkitsemisessa ja miettimisessä, vahvistaa rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Kari Niinimäki MTV:n uutisille.

Herättikö epäilyt jokin yksittäinen nauhalta nähty asia vai tilanteen yleinen epäaitous?

- Sekä että. Mutta sen kummemmin tähän kysymykseen on tässä vaiheessa vaikea ottaa kantaa.

Epäillyt kiistävät syyllisyytensä

Tänään kiinniotettujen joukossa on siis myös yksi pankin työntekijä. Epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Tutkinnassa ei ole ainakaan toistaiseksi tullut ilmi, että tilanteessa olisi ollut kyse kiristyksestä. Poliisi tutkii työntekijän ja ryöstäjäksi epäillyn yhteyksiä. Poliisin on esitettävä epäiltyjä vangittavaksi torstai-iltaan mennessä.

Pankkiryöstö toteutettiin ojentamalla lappu pankkivirkailijalle. Ryöstäjä sai saaliikseen 60 000 euroa, kun normaalisti pankin ilman aikaviivettä avattavassa säilössä pidetään turvallisuussyistä ainoastaan pieniä summia rahaa.

Poliisi ei vielä paljasta, onko saalis saatu takaisin.

"Pienet asiat" johtivat epäiltyjen jäljille

Poliisin mukaan asiaa ei voida vielä pitää täysin selvitettynä. Kiinniotettuna on alle viisi henkilöä. Poliisi pitää todennäköisenä, että pankkiryöstäjä on kiinniotettujen joukossa, vaikka kukaan ei ole vielä tekoa tunnustanutkaan.

Ryöstäjästä ei myöskään ole saatu silminnäkijähavaintoja tai muita vihjeitä pankista poistumisen jälkeen.

- Tällä kertaa edistyimme poliisin omin toimenpitein. Monet pienet asiat johtivat johtopäätöksiin, Niinimäki toteaa.

Meilahdessa sijaitseva Tullinpuomin Osuuspankki ryöstettiin perjantai-iltapäivänä Helsingissä. Lippalakkiin sonnustautunut mies ojensi pankkivirkailijalle lapun, jossa kertoi kyseessä olevan ryöstö. Tilanteessa myös uhattiin väkivallalla.

Ulkomaalaisen näköiseksi kuvailtu mies pääsi pakenemaan Mannerheimintieltä sijaitsevasta pankista juosten.

Tiedätkö jotain ryöstöstä? Kerro tietosi meille! uutiset@mtv3.fi

Katso Jarkko Sipilän juttu

Lue myös:

    Uusimmat