Mainos

Valuuttavaranto kasvoi 11,5 miljardia

Suomen valuuttavaranto kasvoi tammikuun kolmannella viikolla edelleen poikkeuksellisen runsaasti eli 11,5 miljardia markkaa. Valuuttavaranto nousi Suomen Pankin taseilmoituksen mukaan viime torstaina 63,8 miljardiin markkaan, kun se viikkoa aiemmin oli 52,2 miljardia markkaa.

Pääsyy varannon kasvuun ovat olleet ulkomaisten sijoittajien markkasijoitukset. Valuuttavaranto kasvoi kahdessa viikossa 27,2 miljardia markkaa eli 36 485 miljoonasta markasta 63 674 miljoonaan markkaan. Joulukuun lopun 48 865 miljoonasta markasta valuuttavaranto on kasvanut 14,8 miljardia markkaa.

Valuuttavarannon kasvu on johtunut kokonaan valuuttavirrasta Suomeen, sillä muut varantoerät ovat pysyneet alkuvuoden tasolla. Valuuttavarannossa oli tammikuun puolivälissä valuuttoja 28 874 miljoonaa markkaa. Valuuttojen määrä nousi toissaviikolla 44 591 miljoonaan markkaan ja viime torstaina edelleen 56 069 miljoonaan markkaan.

Keskuspankki ryhtyi valuuttasijoitusten alkaessa laajoihin tukiostoihin hidastaakseen spekulatiivisten sijoitusten aiheuttamaa markan kurssin vahvistumista. Suomen Pankin valuuttainterventioiden määrää ei ole vielä julkistettu. Sen on arvioitu liikkuneen 30 miljardin markan tasolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.