Valtteri Bottas treenasi itsensä vajaa 10 vuotta sitten todella kipeäksi – teki kaksi lenkkiä putkeen parsakaalin voimalla

F1-kuski Valtteri Bottas kokee laittaneensa formuloiden eteen peliin koko terveytensä.

Maria Veitola vierailee uusimmalla Yökylässä Maria Veitola-ohjelman kaudella F1-kuski Valtteri Bottaksen luona Monacossa. Veitola tiedustelee urheilijalta lajin vaarallisuudesta.

– Totta kai tuo on vaarallinen laji. Viimeisin kollega menehtyi 2015. Hän oli entinen tiimikaverini pienemmissä formuloissa. Silloin, kun vauhdit ovat kovia, niin riskit kasvavat, Bottas kertoo Veitolalle.

Hän on vuonna 2014 treenannut itsensä todella kipeäksi niin fyysisesti kuin henkisesti. Bottas kertoo treenanneensa ja pudottaneensa painoa, kunnes homma lähti käsistä. 

Syömishäiriötä hänellä ei koskaan todettu, mutta Bottas on sitä mieltä, että hänellä sellainen kyllä oli.

– Muistan, kun kävin lenkillä, joka minulla oli treeniohjelmassa. Tulin kotiin ja höyrytin parsakaalia, että saa vatsaan vähän täytettä. Sitten lähdin uudestaan vetämään samanlaisen lenkin ilman mitään mittareita. Se oli ”salaa” valmentajalta. Ei se nyt ihan tervettä ole, Bottas kertoi.

Tällaiseen toimintaan Bottaksen ajoi ajatus siitä, että hän halusi olla paras.

– Jotenkin ajattelin, että minun täytyy tehdä niin. Jos tiimi sanoi minulle, että minun täytyy painaa 68 kiloa, vaikka olin luonnostaan ehkä 73 kiloa, niin sitten sitä tekee mitä vain sen eteen.

Psykologi auttoi formulakuskia toipumaan.

– Oli henkilö, jolle pystyi puhumaan ja avautumaan kaikesta. Hänen ensimmäinen arvionsa minusta oli, että olen vain robotti, joka haluaa päästä tiettyyn tavoitteeseen, ja kenellä ei ole tunteita ollenkaan. Se hätkähdytti, ja oli ihan totta, ettei minulla silloin ollut mitään muuta elämää kuin F1.

6:11
Näin Valtteri Bottas ja Tiffany viettivät koronakaranteenia – katso haastattelu vuodelta 2020

Yökylässä Maria Veitola alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 2.2. klo 21. Extrapitkät 60-minuuttiset jaksot vain MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja