Valtteri Bottas sai häkellyttävän puhelun vuonna 2007 – soittaja oli hänen idolinsa: "Halusi auttaa minua urallani"

0:46
Katso videolta, miksi Valtteri Bottas on joskus kiertänyt isänsä kanssa ovelta ovelle pyytämässä rahaa.

Formulakuski Valtteri Bottaksen vanhemmat ovat aina tukeneet hänen lapsuudenunelmaansa.

F1-kuski Valtteri Bottaksen mieleen syntyi unelma formuloista, kun hän ajoi ensimmäisen kerran karting-autoa 5-vuotiaana. Bottas kertoo unelmastaan ja elämästään Yökylässä Maria Veitola-ohjelman kahdeksannen kauden toisessa jaksossa, jossa Maria Veitola vieraili tähden luona Monacossa.

– Se, että sinulla on vauhtia ja kontrolli jostakin ajoneuvosta, niin se oli uusi ja mieletön fiilis. Kun hyppäsin sen ajon jälkeen ulos autosta, niin sanoin kaikille, että minusta tulee F1-kuski, Bottas kertoi Veitolalle.

Yksi iso syy Bottaksen unelmaan on myös entinen formulakuski Mika Häkkinen.

– Hänen takiaan päätin niin vahvasti, että haluan F1-kuskiksi. Vuonna 2007 tuli oudosta numerosta puhelu ja se oli Mika, joka halusi tavata. Hän sanoi, että halusi auttaa minua urallani. Olin ihan, että ei ole todellista. Siitä se sitten lähti.

F1-kuskeja on yhteensä 20. Tuohon porukkaan pääseminen vaatii sen, että voittaa kaikki junior-kategoriat.

– Muuten sinua ei huomata. Sen on matkan varrella huomannut, että oikeiden ihmisten kanssa tekemisissä oleminen on niin tärkeää.

Formulakisojen aikaan Bottaksen asuinpaikasta Monacosta tulee todella hektinen paikka.

– En voi kisaviikonloppuina kävellä täällä oikeastaan ollenkaan, koska formulafanit tulevat tänne. Ei voi olla rauhassa, Bottas kertoi.

Bottas ei voi sanoa nauttivansa huomiosta.

– Jos saisin olla aivan tuntematon, niin kyllä sen valitsisin.

Siitä huolimatta hän haluaisi ajaa F1:ssä formulaa.

– Se (julkisuus) tulee sen mukana. Laji on ollut lapsuudesta asti unelmani. Kyllä sitä tekee mitä vain sen eteen, että saa tavallaan elää sitä lapsuudenunelmaa.

Yökylässä Maria Veitola alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 2.2. klo 21. Extrapitkät 60-minuuttiset jaksot vain MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja