Valtteri Bottas sai vasta hotellilla viestin autostaan löytyneestä vauriosta: ”Eivät olleet huomanneet sitä aika-ajon aikana”

Valtteri Bottaksen esiin nostamat jarrutusongelmat olivat ilmeisesti seurausta auton pohjan kokemasta vauriosta, joka selvisi Mercedekselle vasta pitkän aikaan Saksan F1-kisan aika-ajojen jälkeen.

Bottas jäi lauantain aika-ajossa kolme kymmenystä paalupaikan vieneestä tallikaveristaan Lewis Hamiltonista ja sijoittui kolmanneksi myös Red Bullin Max Verstappenin ehdittyä edelle.

Suomalaiskuski valitteli auton huonoa luotettavuutta jarrutuksiin tultaessa. Renkaat menivät helposti lukkoon, mutta toisiaan auto pysähtyi hyvin jarrutuksiin.

Lopulta ongelman laatu selvisi vasta tunteja aika-ajon jälkeen. Bottas kertoi niistä kisapäivän C Moren haastattelussa.

– Itse asiassa illalla just, kun tulin hotellille, sain viestiä, että auton pohjassa oli kunnon reikä etupuolella. Sen takia puuttui aika paljon downforcea, Bottas kertoo.

– Se oli jossain kanttikivessä Q1:ssä (ensimmäisessä aika-ajon osiossa) mennyt eivätkä he olleet huomanneet sitä aika-ajon aikana. Sen takia oli vähän vähemmän pitoa auton etupäässä, ja sen takia varmaan jarrutukset olivat hankalampia, hän uskoo.

Kisapäivänä sade on saapunut sotkemaan tallien suunnitelmia. Videolla Bottas kertoo odotuksistaan Hockenheimin kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat