Valtteri Bottas sadatteli kallista virhettään: "Ärsyttää"

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
Tällainen on Miamin F1-rata – MTV Urheilun asiantuntijat ennakoivat viihdyttävää kisaviikonloppua

Alfa Romeon F1-tallin ykköskuljettaja Valtteri Bottas tunnusti reippaasti virheensä MM-sarjan viidennen kilpailun Miamin GP:n harjoituksissa. Auto lipsahti Bottaksen hyppysistä, ja ensimmäinen harjoitus päättyi auton takaosan rikkoontumiseen.

Bottaksen autosta hajosi pakoputkisto ja turboahdin, eikä niitä ennätetty korjata perjantain toisiin harjoituksiin.

– Sattui itselle ikävä virhe. Ärsyttävää, mutta nyt täytyy vain hyödyntää maksimaalisesti lauantain harjoitus ennen aika-ajoa, Bottas kommentoi rysäystä.

– Sikäli olin onnekas, että auton pohja oli entisellään, eikä siihen oltu vielä laitettu uusia osia. Turbon rikkoutuminen viivästytti auton korjaamista eniten. 

Bottas kertoi viihtyneensä Miamin uudella radalla, mutta se oli aluksi oikukas. Perjantain aikana autojen vauhdit paranivat, kun rata puhdistui ja asvalttiin tarttui kumia F1-autojen renkaista.

– Rata on hyvä, joskin haastava takaosan mutkaiselta osuudelta. Rata parani selvästi harjoitusten edetessä, joten minulle tuli aika paljon kiinniotettavaa, kun viimeisessä harjoituksessa pitää selvittää renkaiden pidon rajat, Bottas jatkoi.

Kisassa nähdään ohituksia

Perjantain harjoituksissa radalla sattui varsin paljon pyörähdyksiä. Bottaksen mielestä se johtui juuri uudesta radasta. Pito heikkeni arvaamattomasti parhaan ajolinjan ulkopuolella.

– Uskon, että renkaiden pito paranee täällä aika paljon aika-ajoon ja kilpailuun mennessä. Ensimmäisissä harjoituksissa varsinkin mutkat 12 ja 15 oli vaikea saada osumaan.

Kiinalaisen tallitoverinsa Guanyu Zhoun vauhdista Bottas päätteli, että Alfa Romeo onnistui säätämään autoa paremmaksi ensimmäisten harjoitusten aikana. Rata kuitenkin edellyttää auton säädöissä kompromissia.

– Rata ei ole helppo säätöjen kannalta. Toisaalta kilpailusta pitäisi tulla hyvä, sillä radalla on hitaiden mutkien ja pitkien suorien yhdistelmiä, joissa pitäisi olla hyviä ohitusmahdollisuuksia. Uskon, että edellä ajavaa voi seurata lähellä hitaissa mutkissa.

Bottas on MM-sarjassa kahdeksantena neljän ajetun kilpailun jälkeen. Hän sijoittui sarjan edellisessä kilpailussa viidenneksi Imolassa.

Miamin GP:n kolmannet harjoitukset ajetaan tänään kello 20–21 Suomen aikaa. Aika-ajo alkaa kello 23.

Lue myös:

    Uusimmat