Valtteri Bottas paljasti, mistä F1-aika-ajon romahdus johtui

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli vasta kahdeksas Belgian GP:n aika-ajossa lauantaina Span radalla. Bottas jäi kauaksi kärjestä, kun hänen viimeinen aikakierroksensa meni pieleen. Bottas paljasti pettymyksen taustat aika-ajon jälkeen.

Mercedes-kuskit yllätettiin, kun saksalaisyhtiön moottoreita käyttävän Williamsin George Russell oli peräti toinen. Paalulle ajoi Red Bullin Max Verstappen.

Lewis Hamilton oli kolmas ja Valtteri Bottas kahdeksas. Suomalaisen ero Verstappeniin kasvoi yli kahteen ja puoleen sekuntiin (+2,737).

– Muuten oli ihan hyvä fiilis sateella ja olisi voinut laitteiden puolesta yltää kolmen kärkeen, mutta viimeisessä osiossa, nopeiden vetojen välinen hidas kierros meni pilalle ruuhkan takia. Kun latasimme akkuja, jouduin hidastelemaan enemmän kuin halusin. Sitä myöden renkaista hävisi lämmöt, Bottas avasi ongelmien taustaa.

– Kun avasin viimeisen kierroksen, havaitsin, että renkaissa ei ollut enää pitoa. Ne olivat liian kylmät.

Bottaksen lähtöasetelmat heikkenevät entisestään lähtöruuturangaistuksen myötä. Bottakselle tuomittiin viiden ruudun pudotus, kun hän aiheutti joukkokolarin Unkarin GP:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat