Valtteri Bottas sai F1-tuomaristolta näpäytyksen – selvittää nyt kolariaan: ”Koetin hakea kisafiilistä”

Valtteri Bottaksen mukaan hänen kolarointinsa Romain Grosjeanin kanssa Abu Dhabin F1-harjoituksissa johtui kisatilanteiden harjoittelusta, jossa Mercedes-kuski pyrki treenaamaan ohituksia sunnuntain nousutaistelua varten.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas rysäytti vaarattoman näköisessä tilanteessa autonsa päin Grosjeanin Haas-autoa, kun ranskalaiskuski ei olettanut takaa tulleen Bottaksen pyrkivän niin ahnaasti rinnalle harjoitusten lopussa.

Autot osuivat yhteen rajusti, mikä aiheutti Grosjeanille selvästi pahempia vaurioita. Abu Dhabin F1-kisan tuomaristo kertoi Bottaksen ottaneen kuulemisessa syyt niskoilleen. Hänelle annettiin tapauksesta huomautus.

– Minä itse asiassa koko sen toisen harjoituksen loppuosion, kun ajettiin niitä pitkiä vetoja, koetin vähän hakea semmoista kisafiilistä ja harjoitella ohituksia, Bottas selvittää C Morelle.

Sunnuntaina Bottaksella on tarvetta isolle määrälle ohituksia, sillä hänet on määrätty joukon perälle Mercedeksen vaihdettua hänen autoonsa kauden sallitun määrän ylittävän moottorin Brasilian konerikon jälkeen.

– Itse asiassa samassa paikassa ohitin jo yhden auton lähdettyäni yhtä kaukaa ohitukseen. Se onnistui, ja ajattelin koettaa uudestaan, mutta hän ei vissiin nähnyt minua ja käänsi kuitenkin sisään mutkaan normaalilinjalla.

– Minä vain näin, kun se väli pieneni ja pieneni enkä pystynyt itse katoamaan enää siitä mihinkään. Koetin vähän riskivetoa, muttei hän myöskään nähnyt eikä antanut tilaa, Bottas totesi.

Uutta rangaistusta ei Bottakselle kuitenkaan langetettu. Huomautus oli suomalaiselle vasta päättyvän kauden ensimmäinen.

Lue myös:

    Uusimmat