F1-kuski pääsi härskistä tempustaan kuin koira veräjästä – Mika Salon edustama tuomaristo iski syyt pöytään

Racing Pointin F1-kuski Sergio Perez selvisi huomautuksella eikä saanut rangaistusta vaarallisesta tempustaan Singaporen GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa. Tuomaristo on nyt avannut tapauksen taustat.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vaaratilanne nähtiin radan loppuvaiheilla, kun Haasin Kevin Magnussen oli lähdössä ohittamaan Pereziä. Meksikolainen Perez sulki Magnussenilta tylysti tilan, ja tanskalaiskuski osui seinään. 

– Tuomaristo on arvioinut, että molemmat kuljettajat valmistautuivat nopealle kierrokelle ja seurasivat kahta Mercedestä, luki tuomariston tiedotteessa.

Tuomaristo selvitti Magnussenin olettaneen, että Perez olisi menossa varikolle. 

– Kun Magnussen teki liikkeen ohittaakseen Perezin oikealta, Perez, joka sai asetuksiinsa ohjeita radiossa, alkoi kiihdyttää seuraten kahta Mercedestä edessään. Hän sulki tilan itsensä ja seinän välissä aiheuttaen Magnussenin osumisen seinään, kun hän yritti välttää kolarin Perezin kanssa, tuomaristo ruoti.

Tuomariston mukaan Perezin liike täytti määritelmän ajamisesta "tarpeettoman hitaasti, epävakaasti tai tavalla, jota voidaan pitää potentiaalisesti vaarallisena muille kuljettajille", ja hän sai siksi huomautuksen.

– Tuomaristo otti huomioon, etteivät he usko liikkeen olleen tarkoituksellinen tai äärimmäinen.

Yksi tuomareista Singaporen GP:ssä on Mika Salo.

Lue myös:

    Uusimmat