Valtteri Bottas lataa kaiken lauantain pääpäivään: ”Kaikki työ perustuu aika-ajoon”

Mercedeksellä on vuosien dominoinnistaan huolimatta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan auto, joka vaikuttaa ennakolta vahvalta myös Monacon GP:ssä. Valtteri Bottas tekee torstain F1-harjoituksissa töitä nimenomaan aika-ajoja silmällä pitäen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Monacon GP suorana 23.-26.5.
To: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Monacon GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Mercedes on ollut viime vuosina vaikeuksissa Red Bullin ja Ferrarin kanssa, kun F1-sirkus on siirtynyt Monacon syheröisille kaduille. Nopeista mutkista elänyt tiimi ei ole saanut tiukkoihin mutkiin tarvittavaa pitoa. Nyt tilanne näyttää olevan täysin toinen.

– Tietenkin, jos katsoo meidän suorituskykyämme hitaammissa mutkissa, niin se on ollut hyvää. Meidän autossamme on ainakin downforcea hyvin ja varsinkin niillä uusilla osilla, joita tuli viime kilpailuun, saatiin vielä lisää pitoa, Bottas sanoo C Morelle.

– Sitten auton mekaaninen pito nähdään täällä. Tämä on paras testi sille. Red Bull on yleensä ollut tosi vahva täällä ja myös Ferrari. Viime vuonna me voitimme Barcelonassa, mutta täällä meillä ei ollut nopein auto. Se on aina vähän kysymysmerkki, mutta tietenkin sitä toivoo, että saadaan toimimaan se.

– Ei tämmöisiä mutkia ole oikein missään muualla kalenterissa. Osa paikoista on niin hitaita, ja mutkissa on sellaisia kallistuksia, että on vaikea saada kaikkia pyöriä pysymään maassa, Bottas toteaa.

Kaikki työ tähtää aika-ajoon

Kun F1-autot ovat vain leventyneet viime vuosina, Monacosta on tullut liki mahdoton rata ohittaa edellä ajavaa. Tämän takia lauantain aika-ajo korostuu vielä enemmän kuin muilla radoilla.

– Kyllä siihen pitää panostaa tosi paljon. Kaikki työ, joka tehdään torstain harjoituksissa, aika paljon perustuu aika-ajoon. Itselle myös pitää saada latautuminen ja sama tatsi päälle, mikä oli Barcelonan aika-ajossa. Se on tavoite, Bottas sanoo.

Bottas ajoi Espanjan GP:ssä jo kauden kolmannen peräkkäisen paalupaikkansa, mutta hukkasi johdon heti startissa tallikaverilleen Lewis Hamiltonille, joka johtaa MM-sarjaa nyt seitsemän pisteen erolla suomalaiseen.

Lue myös:

    Uusimmat