Valtteri Bottas kertoo Mersun isoista muutoksista: ”Tällaisella radalla se varmasti auttaa”

2:25

F1-sarjan kärkitiimi Mercedes on tuonut viikonlopun Itävallan GP:hen ison kasan teknisiä päivityksiä, joilla edellisessä kisassa moottoripuolella tapahtunutta harppausta täydennetään myös aerodynaamisella puolella. Valtteri Bottas odottaa uusista osista reipasta lisävauhtia aika-ajoon ja kisaan.

MAINOS

F1-kisaputki jatkuu C Morella –
seuraavaksi Itävalta!

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Itävallan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Mercedes sai myöhästyneestä moottoripäivityksestään uutta potkua viime viikonlopun Ranskan osakilpailuun. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas miehittivät aika-ajoissa eturivin, mutta kisassa Bottas putosi seitsemänneksi saatuaan startissa Ferrarin Sebastian Vetteliltä osuman.

Itävaltaan Mersu tuo kauden suurimman aerodynaamisen päivityspakettinsa, josta se toivoo lisää vauhtia nopeista mutkistaan tunnetulle Red Bull Ringille. Bottas  odottaa innolla uusiin osiin tutustumista perjantain harjoituksissa.

– Moottoripäivitys oli sellainen, että sen eron tunsi, ja varmasti se auttoi meitä sinä viikonloppuna. Toivotaan, että tämä on samanlainen steppi, mutta se liittyy vain siihen auton käyttäytymiseen, Bottas kommentoi päivityspakettia C Morelle.

– Sillä pitäisi saada enemmän downforcea ja sen kautta mutkavauhtien pitäisi olla vähän parempia. Tällaisella radalla se varmasti auttaa, joten pitää katsoa vain, että kaikki uudet osat varmasti toimivat.

Aiemmin torstaina uutinen kertoi Mercedeksen saavan ainakin uudelleen muotoillut sivuponttoonit sekä takasiiven. Bottaksen mukaan pakettiin kuuluu paljon muutakin.

– Siellä oli uutta auton keulaa, uutta pohjaa ja jotain pieniä siivekkeitä. Jos ne kaikki toimivat, niin toivottavasti saamme siitä lisävauhtia.

Vuosi sitten Bottas ajoi Itävallassa sekä paalupaikan että kisavoiton vakuuttavalla tavalla. Tähän viikonloppuun lähdetään jälleen nollasta, mutta ainakin vahvat kokemukset radasta antavat hyvän pohjan uudelle menestykselle.

– On se sitten mennyt hyvin tai huonosti edellisvuotena, niin taas on uusi viikonloppu ja menestys pitää ansaita, mutta tietenkin se on hyvä tietää, että täällä pystyy varmasti pärjäämään. Viime vuonna oli vahva aika-ajo ja kisa, ja se viikonloppu oli täydellinen sijoituksiltaan, niin totta kai silloin ovat lähtökohdat hyvät, Bottas toteaa.

3:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja