Valtteri Bottas lyö rehelliset sanat pöytään MM-taistelusta – ”Aika kaukaa haettua”

F1-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Meksikossa. Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton voi varmistaa jo nyt maailmanmestaruuden, mikäli hän tekee tarvittavan eron tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen nähden. Mercedeksen suomalaiskuljettaja Bottas onkin hyvin rehellinen siitä, että voiko hän nousta vielä maailmanmestariksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Suomalaiskuskin osalta tilanne näyttää tukalalta, sillä ennen neljää viimeistä kisaa Hamilton johtaa MM-taistoa 64 pisteen turvin. Britti voi varmistaa maailmanmestaruuden jo sunnuntaina, mikäli hän ottaa Meksikon GP:stä 14 pistettä enemmän kuin Bottas.

Pitkällä takamatkalla oleva Bottas myöntää realiteetit.

– On se aika kaukaa haettua, Bottas sanoo mestaruusmahdollisuuksista C Moren haastattelussa.

– Toki, ikinä ei kannata luovuttaa minkään suhteen. Aina voi tapahtua mitä vain, niin turha sitä on liikaa miettiä. Ei tämä taistelu muuta mitenkään valloillaan olevaa tilannetta. Aina sitä yrittää laittaa pöytään sen oman parhaan suorituksensa. Pitää vain ottaa tästä viikonlopusta kaikki irti ja katsotaan sitten, että missä mennään pisteiden suhteen, Bottas jatkaa.

Kauden vahvan aloituksen jälkeen Bottas päätyi pitkän voitottoman putken keskelle. Tämä katkesi vasta edellisessä kisassa, Japanissa.

– Se (voitto) teki hyvää. Siitä on kuitenkin pitkä aika, kun viimeksi tuli sellainen. Bakusta on kuitenkin mennyt jo monta, monta kuukautta. Lajissa kuin lajissa vaaditaan onnistumisia, koska ne ruokkivat aina itseluottamusta. Ne myös muistuttavat, että mihin sitä pystyy yltämään. Tuo (Japanin GP:n voitto) tuntui todella hyvältä, Bottas myöntää hymyillen.

Bottaksen voiton resepti tuli salamalähdöstä, kun hän nousi kolmannesta ruudusta kärkeen.

Mercedes ei myöskään pelannut voittoa mitenkään brittikuski Hamiltonin suuntaan.

– Kyllä mä sen tiesin, ettei noin käy. Meillä on tietyt säännöt kaikessa. Kaikki meni tasapuolisesti, niin kuin olimme aiemmin keskustelleet. Toki se, että vaikka on pisteissä perässä, niin talli antoi ihan samanlaiset mahdollisuudet. Meillä on kuitenkin kummallakin vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen. Ei siinä vaiheessa pysty kikkailemaan, Bottas sanoo voittokisastaan.

Lue myös:

    Uusimmat