Valtteri Bottas palaa Brasilian kauhunhetkeen: ”Pari kaveria sai aseen ohimolleen”

Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen mekaanikkojen kohtaama aseellinen ryöstö vuoden takaisessa Brasilian F1-viikonlopussa sai tiimit panostamaan entistä enemmän työntekijöidensä turvallisuuteen.

Bottaksen kisatiimin jäsenten minibussi ryöstettiin marraskuussa 2017 heidän ollessaan poistumassa São Paulon ratavarikolta perjantain harjoitusten jälkeisenä iltana. Suomalaiskuski ei itse ollut onnekseen auton kyydissä, mutta tiimitovereiden tapaus järkytti silti koko työyhteisöä.

Vastaavia tapauksia on sattunut vuosien saatossa useita, ja viime vuonnakin lähes jokaista tiimiä kohtasi jonkinlainen ryöstöyritys, mikä on aiheuttanut lisätoimenpiteitä tälle vuodelle.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Tiimit pyrkivät liikkumaan kisapaikan ja hotellin väliä mahdollisimman huomaamattomasti. Tunnuksia pyritään välttämään kyydeissä ja vaatetuksessa.

– Kyllä tietyissä paikoissa siihen on panostettu enemmän – joka tiimin henkilölle. Tosiaan mun auton mekaanikot ryöstettiin viime vuonna, ja se ei ollut kyllä varmasti kiva kokemus, Bottas sanoo C Morelle.

– Siinä sai parikin kaveria aseen ohimolleen. Varmasti säikähtää paljon, ja tietenkin säikähtää. Se voi sattua ihan kenelle vain.

– Mutta nyt on vähän paremmat järjestelyt. Mulla esimerkiksi, jos mä johonkin menen, niin seuraa aina jätkä aseen kanssa, ja autossa on luodinkestävät lasit. Sama Meksikossa ja Brasiliassa, Bottas jatkaa.

Bottas näkee ongelmakisat myös fanien kannalta

F1-karavaanit ovat rikollisille herkullinen kohde, sillä tähtikuskien lisäksi rahaa ja arvotavaraa on hallussa monella muullakin tiimin jäsenellä. Mexico Cityn ja São Paulon nähtävyydet jäävät siksi näkemättä, mutta GP-viikonloppu tuo rajuista sosiaalisista eroista kärsiviin kaupunkeihin myös paljon hyvää. Näistä paikoista löytyvät myös kalenterin intohimoisimpiin kuuluvat fanit.

– Onhan se tietenkin tosi harmi, että tämmöisiä ryöstöjä on tapahtunut, mutta show must go on, Bottas sanoo.

– Täällä on kuitenkin paljon faneja ja he arvostavat sitä, että kisa on täällä, mutta sitten on tietysti niitä rikollisryhmiä. Se on ehkä sitten pienempi ongelma siinä vaiheessa, kun katsotaan tätä koko sirkusta.

Bottas on mestaritiimi Mercedeksen kuskina ison huomion kohteena, joten omaa turvallisuutta tulee ajateltua väkisinkin.

– Tietysti sitä välttämättä tosi usein miettii, mutta onneksi järjestelyt ovat hyviä. Tietenkin ehkä enemmän ihmiset tunnistavat, mutta onneksi ei ole ollut mitään negatiivisia kokemuksia minulle henkilökohtaisesti, ja kaikki on mennyt hyvin tähän asti, niin eiköhän ne mene tulevaisuudessakin, Bottas sanoo puuta koputtaen.

Lue myös:

    Uusimmat