Valtteri Bottas oli nopeampi, mutta Sebastian Vettel kesti – Mercedes-pomo paljasti, mihin kaksoisvoitto kariutui

Valtteri Bottas nousi hienosti kuudennesta ruudusta kolmanneksi Meksikon GP:ssä sunnuntaina, mutta ei aivan pystynyt tuomaan Mercedekselle kaksoisvoittoa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Bottas uhkasi Ferrarin Sebastian Vettelin kakkospaikkaa kisan toisella puoliskolla. Suomalainen teki ainoan varikkostoppinsa hieman Vetteliä aiemmin, mutta pystyi suojelemaan renkaitaan hyvin koko kisamitan ajan. 

Ero Bottaksen ja Vettelin välillä oli lopulta 1,8 sekuntia.

Tallin tekninen johtaja James Allison on nyt selvittänyt Bottaksen ja Vettelin taistelua kakkospaikasta Mercedeksen perinteisessä kisaselvityksessä

– Hän pääsi jo DRS-etäisyydelle Vettelistä muutamilla kierroksilla. Emme pystyneet ohitukseen, sillä vaikka olimme nopeampia, Valtterilla on hyvä vauhti ja pystyimme antamaan painetta Ferrarille, vauhtiero autojen välillä ei ollut tarpeeksi suuri jatkuvaan paineeseen ja ohitukseen. Olimme noin 0,2 sekuntia nopeampia kierrosta kohden, kun ohitukseen olisi tarvittu arviolta noin 0,8-0,9 sekunnin ero, Allison selvittää

– Valtteri ponnahti loisteliaasti kuudennesta ruudusta, mutta kakkospaikkaan se ei aivan riittänyt.

Kisan voittoon ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton, jonka uran kuudes mestaruus on enää sinettiä vailla. F1-kautta on jäljellä vielä kolme kisaa.  

Lue myös:

    Uusimmat