F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas avaa, miksi hän jäi Mercedes-tuuraaja George Russellin taakse – "Ei tämä niin paha tilanne ole"

1:15
Valtteri Bottaksella riitti vaikeuksia Sakhirin GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa. Yhdellä virheellä oli myös tuskaiset seuraukset AlphaTaurin Pierre Gaslylle.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli vaikeuksissa Sakhirin GP:n perjantain harjoituksissa. Ensin Bottas rikkoi autonsa ja myöhemmin illalla hän ylitti rataviivoja jatkuvalla syötöllä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas jäi molemmissa harjoituksissa uuden tallikaverinsa George Russellin jalkoihin. Russell, 22, korvaa tänä viikonloppuna Lewis Hamiltonin, joka on sivussa koronatartunnan takia.

Bottaksen päivään mahtui jos jonkinlaista.

– Ensimmäisen harjoituksen ensimmäisessä vedossa auton pohjasta lähti aika iso palanen. Ja se sessio meni oikeastaan siinä. Autosta hävisi aika paljon pitoa, Bottas aloitti.

– Toinen sessio tuntui ihan kelvollisesta. En saanut pehmeillä renkailla hyvää kierrosaikaa. Yksi oli ihan ok, mutta sekin poistettiin, kun menin vähän leveäksi, Bottas jatkoi.

Bottaksella riitti haasteita Bahrainin poikkeavan radan uudella osuudella. Tänä viikonloppuna Sakhirin rataprofiili on lähes ovaalin muotoinen. Mukaan on kuitenkin istutettu hyvin tekninen keskiosuus, jossa erityisesti mutka kahdeksan aiheutti Bottakselle haasteita.

– Oman ajamisen suhteen riittää vielä töitä, jotta saan kaiken osumaan. Mutta ei tämä nyt niin paha tilanne ole, Bottas sanoi itsevarmana. 

– Vaikea näiden harjoitusten perusteella on sanoa mitään sen tarkempaa. Huomenna on vasta aika-ajo ja sunnuntaina kisa. Ne vasta merkkaavat. Panostetaan niihin sessioihin.

Bottas saa lauantain aika-ajoon ja sunnuntain kisaan uuden haastajan, kun Hamiltonin korvaaja Russell on tulikasteen äärellä.

– Kaikki on mennyt hyvin hänen kanssaan. Toki, takana on vasta ensimmäinen kunnon päivä. Hän on antanut hyvää palautetta autostamme, ja aikojen suhteen hän on jo osoittanut nopeutensa, Bottas sanoi Russelista.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja