Valtteri Bottas myönsi: F1-pannukakkukisan vaiheet söivät miestä – "En pidä siitä yhtään"

Mercedeksen Valtteri Bottas odotteli pitkään, jotta hän pääsisi parantelemaan asemiaan Belgian GP:n aikana. Pitkä odottelu päättyi pettymykseen, kun kisaa ei koskaan saatu kunnolla liikkeelle.

Sunnuntain osakilpailun oli tarkoitus käynnistyä Suomen aikaan kello 16. Jo startin alla rata oli saderintaman keskellä.

Belgiassa nähtiin lopulta kaksi köröttelykokeilua ja kolmen tunnin odottelu. Suomen aikaan puoli kahdeksalta kisan johto vihelsi pelin poikki, tarvittavien kahden turva-auton takana ajetun kierroksen jälkeen. Kyseiset kierrokset varmistivat sen, että kilpailusta pystyttiin jakamaan puolittaiset MM-pisteet.

Bottas oli lopputuloksissa 12:s.

– Pettymys, että kaikki kääntyi näin. Täytyy nostaa hattua sitoutuneille faneille ja sanoa heille kiitos. Fakta oli se, että näissä olosuhteissa ei pystynyt kisaamaan, Bottas mietti.

Isoimmaksi ongelmaksi muodostui näkyvyys, joka jäi heikoksi vesisuihkujen keskellä.

– Se ei parantunut missään vaiheessa. Erityisesti pitkillä suorilla näkyvyys oli hyvin heikkoa. Sen takia oli mahdotonta kisata, Bottas sanoi realiteeteista.

Kisan johto yritti odotella, että vesisade olisi loppunut ja olosuhteet olisivat parantuneet. Näin ei kuitenkaan käynyt missään vaiheessa.

– Kauan sai odotella. Koko ajan piti ottaa huomioon se, että kymmenen minuutin päästä saattaa olla auton ratissa. Sitä yritti samalla rentoutua hieman, Bottas avasi kulissitapahtumia, myöntäen perään:

– Vihaan odottelua. En pidä siitä yhtään. Mutta, se oli sama kaikille.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Hollannissa.

Lue myös:

    Uusimmat