Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Niki Lauda oli Valtteri Bottakselle suuri esikuva vaikeuksien voittajasta: ”Oli aina tavoitettavissa ja juttelemassa”

3:47
Valtteri Bottas puhuu videolla Niki Laudan merkityksestä Mercedekselle ja hänelle itselleen.

Valtteri Bottas uskoo, että tällä viikolla menehtynyt F1-sankari Niki Lauda haluaisi Mercedeksen tiimiväen keskittävän kaiken huomionsa Monacon GP:n voittamiseen. Suuren tukijan menetys on silti kaikille saksalaistallin jäsenille kova.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Monacon GP suorana 23.-26.5.
To: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Monacon GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

F1-maailma pysähtyi tiistaina, kun tieto Laudan kuolemasta tuli julki. Viime kesään asti aktiivisesti Mercedeksen tiimin toiminnassa mukana ollut Lauda ei enää toipunut vaativasta keuhkonsiirtoleikkauksestaan.

Bottas sai Laudalta paljon tukea aikoina, jolloin suomalaiskuskin paikkaa Mercedeksellä kyseenalaistettiin. Itävaltalainen oli usein ensimmäisenä vakuuttamassa julkisesti, että tiimi haluaa jatkaa Bottaksen sopimusta.

– Tietenkin hän merkitsi paljon. Hän oli tosi iso osa tiimiä, ja tärkeä henkilö meidän tiimissämme. Ehkä päällimmäisenä jäi mieleen se, että kuinka paljon sai tsemppiä ja tukea Nikiltä, Bottas kertoo C Morelle.

– Varsinkin, jos oli vähän vaikeampia hetkiä ja huonoja kisoja, niin hän oli aina tavoitettavissa, tsemppaamassa ja juttelemassa.

Lauda ajoi urallaan kolmeen maailmanmestaruuteen, mutta menestyksen hinta oli hirvittävä. 70-vuotiaan mestarin kuolema oli seurausta yli 40 vuotta sitten tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta, jossa hän oli kuolla jo nuorena.

– Hän kuitenkin semmoinen kaveri, joka on nähnyt aika vaikeita hetkiä omalla urallaan ja omassa elämässään. Mielestäni todella hyvä esimerkki siihen, että kuinka pystytään kampeamaan vaikeuksien kautta hyviin tuloksiin ja kuinka vaikeudet voivat välillä olla tosi suuri mahdollisuus mennä eteenpäin. Se motivoi itseäni tosi paljon, ja olen oppinut siitä tosi paljon, Bottas sanoo.

Mercedes muistaa Laudaa monin tavoin Monacon kisaviikonlopun aikana.

– Vaikkei Niki ole nyt täällä, niin silti se sama fiilis motivoi koko meidän tiimiämme tosi paljon ja varmasti antaa voimia meille. Hän vain haluaisi nähdä, että voitamme täällä emmekä välitä mistään muusta. Annetaan vaan hanaa ja hoidetaan homma himaan, Bottas päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja