F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas kertoi, mihin paalupaikka karkasi: "Oli vaikeaa koko päivän"

5:30
Aika-ajon ratkaisuhetket: Mercedekset valtaavat jälleen eturivin.

Valtteri Bottas menetti Espanjan GP:n paalupaikan viimeisellä, kolmannella sektorilla, jossa tallikaveri Lewis Hamilton oli toistuvasti nopeampi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes-kaksikon ero lauantain aika-ajoissa oli 0,059 sekuntia Hamiltonin hyväksi. Molemmat kuljettajat tekivät parhaan kierrosaikansa viimeisen osion ensimmäisellä vedollaan.

Bottas oli kiinni paalussa vielä kahden ensimmäisen sektorin jälkeen, mutta kolmossektorilla tuli takkiin 0,173 sekuntia. Kolmossektori on Katalonian moottoriradalla ratkaiseva paikka, sillä sieltä löytyy radan hitaimmat mutkat; niissä on helppo voittaa tai hävitä enemmän kuin kahdella ensimmäisellä sektorilla.

– Tiesin, että Lewisin kanssa tulee tiukkaa – kuten aina. Hänen ensimmäinen kierroksensa oli hyvä ja puhdas, varsinkin kolmossektorissa. Minulla oli koko päivän vaikeaa kolmossektorissa. Se parani ja parani mutta ei koskaan ollut riittävän hyvä. Vähän ärsyttävää. Lewis teki kuitenkin hyvää työtä, ja tallina olemme eturivissä, Bottas kertasi Johnny Herbertin haastattelussa aika-ajojen jälkeen.

Bottaksen mukaan vaikeuksia oli etenkin mutkissa 10 ja 12. Myös puuskittainen tuuli teki ajamisesta vaikeaa, ja auton tasapaino ei aina ollut paras mahdollinen.

Paalupaikka on Espanjan GP:ssä perinteisesti kultaakin kalliimpi. Tähän mennessä 21 kisaa 29:stä on voitettu paalupaikalta. Ohituspaikkoja ei juuri ole, joten Bottaksen mahdollisuudet tallikaverinsa ohittamiseen ovat rajalliset.

– Lähtö on paras mahdollisuuteni. Perjantaina näin, että pitkät vetoni olivat kilpailukykyisiä. Minulla on vauhtia, mutta lähtö on paras mahdollisuus. Yritän päästä ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä, uskokaa vain.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja