Valtteri Bottas: "Ferrarit olivat koskemattomia" – Sebastian Vetteliltä hämmästyttävä huomio olosuhteista

Valtteri Bottas tunnusti, ettei hänellä ollut mahdollisuuksia Ferrarien vauhtiin Japanin GP:n aika-ajojen päätösosiossa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen suomalaiskuski oli joukon nopein vielä kakkososiossa, mutta Sebastian Vettel ja Charles Leclerc valtasivat eturivin ratkaisuvedoissa. Bottas jäi Vettelistä reilut 0,2 sekuntia.  

– Vaikutimme vahvoilta kakkososiossa, mutta tiesimme, että Ferrarilla saattaa olla jotain hihassaan. Päätösosiossa he olivat koskemattomia. He olivat jälleen kerran nopeampia suorilla. Olimme hyviä mutkissa, ja auto tuntui paremmalta uusien aerodynamiikkaosien myötä, mutta emme olleet vieläkään tarpeeksi nopeita, Bottas kommentoi viitaten Ferrarin viiteen peräkkäiseen paalupaikkaan.

– Mitään ei ole vielä menetetty. Heillä on nyt etu startissa, mutta katsotaan miten parin tunnin päästä käy, Bottas summasi supersunnuntain ensimmäisen otatuksen päätteeksi. 

Vettel oli yllättynyt Ferrarin eturivin valtauksesta. Hän sanoi, että radalla puhalsi voimakas vastatuuli, mikä teki ajamisesta entistä nautinnollisempaa. 

– En tainnut käyttää jarrujani kakkosmutkan lisäksi missään muualla. Uskomatonta, Vettel veisteli. 

Leclercin neljän paalupaikan putki katkesi. Samalla hän taipui Vettelille ensi kertaa aika-ajoissa sitten kesäkuun Kanadan GP:n. 

– Seb teki uskomattoman kierroksen ja hän ansaitsi paalun. Tein mielestäni hyvää työtä, mutta minulla ei ollut tänään mahdollisuuksia paalulle, monacolainen summasi. 


Lue myös:

    Uusimmat