Lewis Hamiltonin herättänyt hirmuveto hymyilytti Valtteri Bottasta – "Nautin siitä"

Valtteri Bottas menetti paalupaikan tallitoverilleen Lewis Hamiltonille F1-kauden ensimmäisten aika-ajojen loppuhetkillä, mutta oli tyytyväinen vetoonsa Australian GP:n näyttämöllä. 

Bottas latasi päätösosion ensimmäisellä vedollaan huikean ajan 1.20,598, mutta Hamilton nousi lähes puolen sekunnin takaa toisella vedollaan kärkeen. Ero Mercedes-kaksikon välillä oli 0,112 sekuntia. 

– Edistyimme erittäin hyvin 3. harjoituksista, joissa minulla oli ongelmia. Auto oli hyvä koko session ajan. Päätösosion avausveto oli todella hyvä, nautin siitä, Bottas kommentoi hymyillen heti aika-ajojen jälkeen.

– Ikävä kyllä se ei riittänyt paaluun, sillä Lewis ajoi hyvän kierroksen loppuun. Minulla oli puolestaan hankaluuksia toisen vedon 1. sektorissa.

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen nautti Mercedes-kaksikon taistelusta. 

Hamilton ajoi äärimmäisen hyvän kierroksen, mutta se vaati sen, että Bottas kävi herättämässä hänet. Hamiltonin eka veto (päätösosiossa) ei ollut hyvä, ja aika-ajon kakkososiossakin nähtiin, että Bottas pääsi lähelle. Herätys tuli sitten Bottaksen suunnalta, ja Hamilton joutui tekemään kaikkensa paalupaikan eteen, Oikarinen kommentoi studiossa.  

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Bottas sanoi nauttineensa kilpa-ajamisesta talvitauon jälkeen. 

– Tavoitteena oli paalu, mutta kisa on huomenna ja starttaan eturivistä. Meillä oli melko hankalat talvitestit, joten olemme tallina parantaneet huikeasti, Bottas summasi. 

Mercedes oli aika-ajoissa ylivoimainen, sillä kolmanneksi tullut Ferrarin Sebastian Vettel jäi kärjestä peräti 0,7 sekuntia. 

Lue myös:

    Uusimmat