F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas kärsii yhä häiritsevistä starttiongelmista – "Meinasin jälleen lähteä valoissa"

2:00
Videolla kuvaa Italian osakilpailun startista.

Valtteri Bottas on taistellut kauden aikana erikoisten lähtöongelmien kanssa. Suomalaiskuljettajalla oli suuria haasteita myös Italian osakilpailun yhteydessä.

Bottaksen lähtöongelmat juontavat juurensa Unkarin osakilpailuun, kun Bottas liikahti liian aikaisin reagoidessaan ohjauspyörän punaisiin ledivaloihin. Samanlainen tilanne oli lähellä myös sunnuntaina Monzassa, mutta aivan yhtä radikaalia virhettä ei suomalaiselta onneksi nähty.

– Minulla oli ongelma valoihin reagoimisessa. Meinasin jälleen lähteä valoissa, mutta onneksi en niin paljon kuin aikaisemmassa kisassa. Siitä johtuen lähtöni oli hieman myöhässä, Bottas summaa Motorsportin mukaan.

Toisesta ruudusta kisaan lähtenyt Bottas putosi ensimmäisellä kierroksella kuudenneksi heikon avauskierroksensa jälkeen. Lähtökiihdytyksessä Bottas menetti kuitenkin vain yhden sijan.

Bottas ja Mercedes ovat analysoineet tarkasti suomalaisen lähtöongelmia. Bottas tiedostaa, etteivät ongelmat ole kuitenkaan liikkeelle lähtemisessä, vaan reaktioajassa.

– On vielä asioita, joihin pitää keskittyä. Itse lähtö kytkimen nostamisen jälkeen sujuu hyvin, mutta tasaisesti starttivaloihin reagoimisessa on vielä tehtävää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja