Valtteri Bottas ja Charles Leclerc rikkoivat koronamääräyksiä – lähde: FIA:n reaktio selvillä

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ja Ferrarin Charles Leclerc hyppäsivät viime sunnuntain Itävallan GP:n jälkeen lentokoneeseen, suunnaten Monacoon. Kansainvälisen autoliiton FIA:n mukaan F1-kuskit saivat poistua Itävallasta kahden kisan välissä, mutta kuskit rikkoivat silti koronamääräyksiä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaksikosta Bottas jakoi sosiaaliseen mediaan otoksia, joissa hän rentoutui Monacon uumenissa. Leclerc sen sijaan ikuistettiin kuviin, joissa hän ei pitänyt ollenkaan maskia naamallaan.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n koronalinjauksissa sanotaan, että jokaisen kuskin pitää pysyä omissa ”kuplissaan”, eikä niihin saa tuoda ketään ulkopuolisia.

Bottas itse väitti, ettei hän rikkonut sääntöjä.

– Otin selvää, onko sallittua palata kotiin, ja kyllä oli. Sillä ei ole väliä, olenko samojen ihmisten, saman kuplan, kanssa täällä vai kotona Monacossa. Päätin palata kotiin. Olemme Euroopassa, ja matkustaminen on melko helppoa. Siitä ei tule liikaa stressiä, Bottas sanoi, viitaten muun muassa tyttöystävänsä Tiffany Cromwellin kanssa vietettyyn aikaan.

Leclercin mukaan hän teki kaksi koronatestiä ennen kuin hän palasi takaisin Itävallan radalle. Molemmat näistä antoivat negatiivisen tuloksen.

Motorsport.com:n mukaan FIA on antamassa varoituksen sekä Mercedekselle että Ferrarille koronamääräysten rikkomisesta.

Ferrarille huomautus on jo toinen, sillä viime viikolla saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel ikuistettiin kuviin, joissa hän keskusteli Red Bullin Christian Hornerin ja Helmut Markon kanssa ilman maskia. F1-varikolla kunkin kuljettajan joukot ovat mainituissa omissa kuplissaan, eikä niiden kesken saa tehdä ristikkäisliikkeitä.

Bottas ja Leclerc olivat esillä viime sunnuntaina Itävallan Red Bull Ringin radalla, sillä Bottas voitti kisan ja Leclerc oli toinen.

Lue myös:

    Uusimmat