Lewis Hamiltonille tulee kiire – F1-kaudella jo nähty erikoisratkaisu Mercedes-tähden selkänojana

Mercedes-tähti Lewis Hamiltonin on ylitettävä useita esteitä saadakseen luvan ajaa F1-kauden päätöskisassa Abu Dhabissa tulevana viikonloppuna. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton joutui syrjään viime viikonloppuna Bahrainissa ajetusta Sakhirin GP:stä, sillä hän antoi positiivisen koronatestin viikko sitten maanantaina

Brittikuski asetettiin kymmenen vuorokauden karanteeniin, jonka päättymispäivä on torstai – päivää ennen Abu Dhabin GP:n ensimmäisiä vapaita harjoituksia. Karanteenin päättyminen ja paluu varikolle vaativat useita negatiivisia koronatestejä.  

Matkustusrajoitukset Bahrainin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä ovat tiukat. Päästäkseen lähtemään Bahrainista Hamiltonin pitää antaa negatiivinen koronatesti ennen matkustamista. F1-sarja on kuitenkin saanut henkilöstölleen erikoisluvan kiertää 14 vuorokauden maahantulokaranteeni Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, jos he käyttävät siirtymiseen ennalta sovittuja tilauslentoja.  

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi korostaa, ettei FIA pysty ohittamaan valtioiden linjauksia. Se ei siis voi muokata sääntöjä Hamiltonin tapauksessa. 

– Tärkein asia koko kauden ajan on ollut eri maiden lakien ja linjausten totteleminen. Se, onko Lewis terve ja täyttääkö hän maasta poistumisen kriteerit, on Bahrainin viranomaisten päätös. Tämän jälkeen Abu Dhabin viranomaiset päättävät omista kriteereistään, Masi kommentoi. 

– Jos Lewis täyttää nämä vaatimukset, läpäisee FIA:n testiprotokollan ja antaa negatiivisen testin ennen varikolle saapumista, siinä (hänen paluussaan) ei ole ongelmia. 

Vaikka Hamilton todettaisiin terveeksi torstaina, hänelle tulee kiire. Jos hän matkustaa Abu Dhabiin yksityiskoneella, paikallisten linjausten mukaisesti hänen pitää olla karanteenissa vuorokauden verran. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, ettei hän ehtisi mukaan perjantain vapaisiin harjoituksiin.  

Tämä ei kuitenkaan veisi häneltä mahdollisuutta osallistua kisaan. Lokakuun Eifelin GP:ssä Nürburgringillä Nico Hülkenberg korvasi sairastuneen Lance Strollin Racing Point -autossa ajamatta harjoituksissa lainkaan. Hülkenberg osallistui aika-ajoon ja kilpailuun. 

– Nürburgringillä käytettyjen nykysääntöjen mukaan kuljettaja saa osallistua kisaan, jos on ajanut harjoituksissa tai aika-ajoissa, Masi linjaa. 

George Russell korvasi Hamiltonin viime viikonlopun Sakhirin GP:ssä. Williamsin sopimuskuljettaja hurmasi otteillaan, mutta Mercedeksen varikolla tekemät virheet pudottivat hänet yhdeksänneksi.  

Lähde: gpfans.com

Lue myös:

    Uusimmat