Mersu-pomolta mielenkiintoinen huomio – olosuhteet käänsivät pelin Ferrarin dominoinnista Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin juhliksi

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että hopeanuolet käänsivät pelin Ferraria vastaan Azerbaidzhanin F1-aika-ajoissa edukseen Bakun radan pinnan kylmenemisen seurauksena.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Lauantaiaamun harjoituksissa Ferrari oli Mercedestä 1,4 sekuntia edellä. Aika-ajot kuitenkin venyivät kaksituntisina iltaa kohden, kun ne keskeytettiin kahteen otteeseen Williamsin Robert Kubican ja Ferrarin Charles Leclercin ajettua vuorollaan ulos.

Kun aika-ajot pitkittyivät, aurinko alkoi laskea kaupungin rakennusten taakse ja radan pinta viileni.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ajoivat lopulta Mercedekset eturiviin, kun taas Ferrarin Sebastian Vettel jäi kolmanneksi, 0,302 sekunnin päähän paalukuski Bottaksesta.

– He (Ferrarit) olivat todella nopeita eilen ja he olivat äärimmäisen nopeita kolmansissa harjoituksissa tänä aamuna. Emme tienneet, miten ratkaista tätä, koska ero oli iso, Wolff sanoi GPToday.net-sivuston mukaan.

– Kun näkee tuollaisen eron, siinä ei ole kyse siitä, että auto on menettänyt suorituskykyään. Kyse on vain siitä, että auto ei ole oikeassa ikkunassa renkaiden toimimista ajatellen.

Wolff alleviivasi, että Mercedes oli sitä vahvemmilla mitä pidemmälle aika-ajot etenivät.

– Auto ei tehnyt kuljettajiamme onnellisiksi aamulla, mutta aika-ajojen päätösosiossa se oli hyvä.

– Kohensimme suhteellista suorituskykyä lämpötilan laskettua. Tänä aamuna Ferrari oli omassa sarjassaan, ja kun keli viileni, marssijärjestys muuttui.


Lue myös:

    Uusimmat