Valtteri Bottas aikoo lomallaan unohtaa F1-maailman hetkeksi – silti sopimusasioista pitäisi sopia: "Tullaan varmasti keskustelemaan"

F1-talli Mercedeksen kuljettaja Valtteri Bottaksella on selvät suunnitelmat loman viettoon. 

F1-sarja jäi kesätauolle Unkarin osakilpailun jälkeen ja Bottaksella onkin selvät suunnitelmat, miten hän aikoo lomansa viettää. 

– Yritän minimoida matkustamista, en kauheasti tule reissaamaan. Suomen kesä näyttää aika hyvältä, joten Suomessa tulee varmaan oltua aika paljon. Ja vissiin täytän vuosiakin loppukuussa, 30 vuotta täyttävä Bottas kertoo MTV Urheilulle. 

F1-kuskina eläminen on varsin intensiivistä puuhaa. Läpi vuoden ympärillä pyörii toimittajia, insinöörejä ja muuta tallin henkilöstöä. 

Bottas kertoo, että aikoo irtautua täysin F1-maailmasta lomansa aikana ja unohtamaan koko lajin hetkeksi. 

– Se on ihan tervettä ja se tekee hyvää, kun se on kuitenkin niin intensiivistä touhua ja se on koko ajan mielessä ja elän sitä. Lajiin liittyviä pakollisia juttuja on loman aikana itsellänikin, kuitenkin on sopimushommia, joista tullaan varmasti keskustelemaan tauon aikana.

Bottaksella on ollut tapana mennä mökilleen, eikä siten näe ihmisiä muutamaan päivään ja siten päästä nauttimaan lomasta. 

– Se auttaa jo paljon. Se (F1) on hektistä ja intensiivistä, paljon on ihmisiä ympärillä ja itse olen luonteeltani sellainen, että tarvitsen omaa rauhaa. Onneksi Suomessa on paikkoja, joihin voi mennä asioita pakoon – lähtee vaikka metsään kävelemään tai pyöräilemään.

Lomansa aikana Bottas pyrkii myös näkemään perheenjäseniään. 

– Tietysti kaikki perheenjäsenet ovat tärkeitä ja heitä on mukava nähdä. Omat lapsuudenkaverit ovat tosi tärkeitä, kiva päästä tekemään ihan normijuttuja.

Seuraava F1-kisa ajetaan Belgiassa 1. syyskuuta. 

 

Lue myös:

    Uusimmat