Valtteri Bottaksen voittohaaveiden yllä yksi iso kysymysmerkki – suomalaiskuski vakuuttaa: ”Olen tehnyt töitä sen eteen”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas lähtee paalupaikalta sunnuntain Ison-Britannian GP:hen. Bottas käy MM-sarjassa kovaa taistoa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan. Täten kisan panokset ovat merkittävät.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton johti Britanniaan tultaessa MM-sarjaa 31 pisteen erolla ennen Bottasta.

Kauden alkupuoliskolla Bottas on ollut jopa Hamiltonia parempi aika-ajoissa. Tämä ei ole kuitenkaan korreloitunut parhaalla mahdollisella tavalla sunnuntain kisoihin. Hamilton on tehnyt Bottaksen takaa nousuja keskimmäiselle korokkeelle.

Yksi iso kysymysmerkki suomalaiskuskin kohdalla on ollut lähtö. Näissä Hamilton on ollut ratkaisevalla tavalla parempi, minkä myötä Bottas on kokenut katkeria pistemenetyksiä.

Bottakselta kysyttiin aiheesta Silverstonessa, lauantain aika-ajojen jälkeen.

– Kyllä, olen todellakin tehnyt töitä sen eteen – varsinkin muutaman epäonnistuneen jälkeen. Olen keskittynyt niihin toden teolla ja olen paljon luottavaisempi niitä kohtaan kuin aiemmin tänä vuonna, Bottas sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Totta kai jokainen startti on aina oma juttunsa ja siihen liittyy omanlaisia yksityiskohtia. Eri rengaskovuudet, lämpötilat ja niin edelleen. Mutta tunnen oloni itsevarmaksi, kun tavoitteena on hyödyntää oiva lähtöpaikka, Bottas mietti, viitaten sunnuntain kisaan.

Lähtö on erittäin kriittisessä asemassa, sillä Bottaksen tallikaveri Hamilton ampaisee liikkeelle toisesta ruudusta.

Tällä kaudella Bottas on ajanut kerran paalupaikalta voittoon. Tämä tapahtui Azerbaidzhanissa huhtikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat