F1-asiantuntijalta raaka näkemys – Valtteri Bottakselta vaaditaan täydellisyyttä ja ”vähän uutta” Lewis Hamiltonin kanssa

F1-sarjassa Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on äärimmäisen kovan tehtävän äärellä, kun hän yrittää kaventaa tallikaveri Lewis Hamiltonin 65 pisteen MM-johtoa. Hamiltoniin liittyen Bottaksella riittää kovasti tekemistä jo tänään lauantaina Italian Monzassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yksi merkittävä kysymys pitkien suorien täyttämällä radalla on se, että pystyykö Bottas päihittämään Hamiltonin aika-ajoissa?

C Moren F1-asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan edessä on sangen raaka taisto.

– Valtteri on ollut erittäin hyvä teknisillä radoilla, missä on ollut paljon 90-asteen mutkia. Puhutaan esimerkiksi Bakusta ja tämmöisistä, mitkä ovat olleet perinteisesti hyviä Valtterille. Nyt Monzassa pitäisi löytää jostain kipinä ja sellainen viisasten kivi, että millä Hamiltonin saisi lyötyä, Oikarinen aloittaa.

Monza ei ole ollut aiemmin Bottakselle mitenkään menestyksen täyteinen pyhättö. Ainakaan aika-ajoissa.

Tuoreeltaan Mercedeksen sisäisessä taistossa Hamilton on yltynyt hirmuliekkeihin. Brittikuski on ollut lähes pysäyttämätön, radasta toiseen.

– Hamilton on ollut erittäin hyvä. Se, että Valtteri pystyisi lyömään hänet aika-ajoissa ilman, että Hamiltonilla on mitään teknisiä ongelmia – se vaatii täydellistä onnistumista ja vähän jonkun uuden löytämistä, Oikarinen pohtii lähtökohtia.

Perjantain vapaissa harjoituksissa Bottas ja muut kuskit olivat vaikeuksien keskellä, kun sadekuurot vierailivat radalla useaan otteeseen.

– Tuota kautta valmistautuminen meni vaikeaksi, kun tallit eivät saaneet sitä parasta aika-ajodataa talteen. On kyllä iso työmaa, jos meinaa Hamiltonin lyödä, Oikarinen tuumaa, viitaten Bottaksen tilanteeseen.  

Lue myös:

    Uusimmat