F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksen pomo vaihtuu? Mercedeksellä varaudutaan jo dramaattiseen muutokseen

4:25
Videolla juttua kansainvälisen autoliiton FIA:n päätöksestä kieltää niin sanottu aika-ajomoodi. Muutosta kommentoi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

F1:n tämän viikonlopun isoin puheenaihe on liittynyt Mercedekseen ja sen tallipäällikön Toto Wolffin mahdolliseen lähtöön. Wolff myönsi perjantaina, ettei hänen jatkonsa ole täysin varmaa. Mercedeksen sisällä potentiaaliseen muutokseen on alettu jo varautua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Wolff totesi, että F1-tallipäällikön työ ”ottaa oman veronsa”. 48-vuotias itävaltalainen myönsi myös Mercedeksen viime vuosien ylivoiman vaikuttavan hänen kantaansa.

Wolffin aikana Mercedes on ottanut kuusi peräkkäistä tallimestaruutta.

– En halua joutua tilanteeseen, että muutun erittäin hyvästä vain hyväksi, Wolff mietti.

Sekä Wolffin että Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin sopimukset ovat tällä hetkellä katkolla. Hamiltonin mukaan Wolffin jatkoaikeet eivät vaikuta hänen omaan tilanteensa.

– Mercedeksellä on 2000 ihmistä. Kyse ei ole yhdestä yksilöstä, joka vaikuttaisi siihen, että jatkanko tallissa vaiko en, Hamilton totesi.

Hamilton on kuitenkin varautunut siihen, että Wolff saattaa jättää nykyisen tehtävänsä.

– Jokaisen on tehtävä niin kuin hän itse parhaaksi näkee. On järkevää, että hän miettii tulevaisuuttaan ja sitä, että mikä siihen sopii. Samalla kyseeseen tulee se, että mitä hänen perheensä ajattelee ja mitä perheen tulevaisuuteen liittyy.

– Olemme saavuttaneet niin paljon yhteisinä vuosinamme. Toivon, että Toto jää, koska on hauskaa työskennellä hänen kanssaan. Olen erittäin kiitollinen hänelle. Mutta samaan aikaan tuen häntä, oli hänen päätöksensä mikä tahansa, Hamilton mietti.

Mercedeksellä ainoastaan Valtteri Bottas on sopinut jatkostaan. Bottas allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen Britannian toisen GP-viikonlopun alla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja