F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toto Wolff harkitsee tulevaisuuttaan Mercedeksellä: kultasormen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen – "En halua muuttua erittäin hyvästä vain hyväksi"

3:01
Valtteri Bottas edellisestä kisasta: Olisimme pystyneet parempaan.

Toto Wolff on johtanut Mercedeksen F1-tallia pian jo seitsemän vuoden ajan. Wolff kertoo harkitsevansa tällä hetkellä jatkoaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Wolffin, 48, aikakausi on tuottanut Mercedekselle F1-radoilla ennennäkemätöntä menestystä. Kaikki viittaa tällä hetkellä siihen, että Mercedes kuittaa kauden 2020 päätteeksi jo seitsemännen peräkkäisen tuplamestaruutensa.

Kun F1-autojen kehitystyötä on rajoitettu kausien 2020 ja 2021 välillä, todennäköistä on, että Mercedes hallitsee F1-ratoja myös ensi kaudella. Se, onko Wolff tuolloin enää mukana, on toistaiseksi vielä kysymysmerkki.

Wolffin sopimus tallin kanssa umpeutuu tämän kauden päätteeksi, eikä uutta sopimusta ole vielä solmittu.

– On monia asioita, joiden takia haluan jäädä, mutta toisaalta tämä työ ottaa myös veronsa. Minulla ei ole syytä olla jatkamatta, mutta se jää nähtäväksi, missä roolissa jatkan, Wolff sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa Espanjan GP:n yhteydessä.

Tallipäällikön roolin lisäksi Wolff on myös tallin toimitusjohtaja, ja hän johtaa Mercedeksen moottoriurheilutoimintaa. Wolff, 48, sanoo keskustelevansa päivittäin emoyhtiö Daimlerin puheenjohtajan Ola Källeniuksen kanssa.

– Haluamme parasta tallille. Haluamme nähdä tallin menestyvän. Nautin roolistani, ja suunnitelmanani on jatkaa, mutta en halua koskaan joutua sellaiseen tilanteeseen, että muutun erittäin hyvästä vain hyväksi.

Hetkeä myöhemmin Wolffilta kysyttiin vielä täsmennystä, onko mahdollista, että hän ei jatka Mercedeksellä enää tämän kauden jälkeen.

– En ole tehnyt vielä päätöstä. Käymme positiivisia keskusteluita, ja nautin niistä. En halua antaa teille sellaista mielikuvaa, että olisin lähdössä, koska niin ei tällä hetkellä ole. Tutkailen tilannetta, sitä, mihin F1 on menossa, ja sitä, mitä tapahtuu niin koronavirukseen liittyen kuin omassa elämässäni.

– Vaimoni Susie on hyvässä tilanteessa johtaessaan Formula E -tallia, ja se tarkoittaa, että hän on paljon poissa. Minä olen ollut noin 120 GP:ssä kahdeksan vuoden aikana, ja nämä ovat niitä asioita, joita mietimme.

Lewis Hamilton on sanonut, että Wolffin tilanne on merkittävä tekijä myös hänen tulevaisuuttaan mietittäessä. Wolff itse on kuitenkin sitä mieltä, ettei hänen tekemisillään ole Hamiltonille ainakaan urheilullisesti mitään merkitystä.

– Se, että Lewis pysyy tallissa, on parasta, mitä hän voi tehdä. Hän myös haluaa tehdä niin. Hänellä on mahdollisuus saavuttaa mahtavia asioita. On imartelevaa, kun hän sanoo tulevaisuutensa riippuvan siitä, mitä minä teen, mutta hän ei tarvitse minua.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja