Valtteri Bottaksen haastaminen sytytti F1-kuskin: ”Se oli yksi tavoitteistani”

Viikonloppuna tulevan moottorisopimuksen Mercedeksen kanssa julkistaneen McLarenin kuljettaja Carlos Sainz pääsi kiusaamaan isompiaan Venäjän F1-kisan alkukierroksilla.

Hyvässä vireessä tällä kaudella ollut Sainz polkaisi matkaan uskomattomalla startilla ja nousi viidennestä ruudusta haastamaan jopa Lewis Hamiltonia kolmossijasta. Siinä hän ei aivan onnistunut, mutta Valtteri Bottaksen ohi pääsy herätti jo huomiota.

Kauaa espanjalainen ei ehtinyt Bottasta härnätä, mutta kisasta jäi tuliaiseksi kunniakas kuudes sija vain reilun seitsemän sekunnin erolla edelle yltäneeseen Red Bullin Alexander Alboniin.

– Erittäin hyvä kisa. Loistava lähtö ja erittäin tasaista työtä kaikilta, Sainz kiitteli McLarenin väkeä.

– Oli mahtavaa taistella Mercedeksen kanssa kakkosmutkassa, mikä oli yksi tavoitteistani tänään. Siitä eteenpäin pystyin kontrolloimaan kisaani, ja vauhti oli hyvää läpi kisan, vaikka Red Bullien pidättely oli mahdotonta, Sainz sanoi.

McLaren on ottanut jo tukevan etumatkan valmistajien MM-sarjan nelospaikalla, kun seuraavana oleva Renault on jäänyt jo 33 pisteen päähän. Matkaan on silti mahtunut paljon vastoinkäymisiä, joten ero voisi olla paljon isompikin.

– Se vain paranee ja paranee. Oli avainasia, ettemme menetä malttiamme Monzassa ja Singaporessa tulleiden kahden vaikean kisan jälkeen, missä olisimme voineet saada paljon pisteitä ja naulata MM-tilanne jo siellä, Sainz totesi.

Lue myös:

    Uusimmat