F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksen älähdys pakotti Mercedeksen tuomaan keskustelut julki – pomo taustoittaa kinastelua: "Mitään sääntöä ei kuskien välillä ole"

0:29
Valtteri Bottaksen ja Mercedeksen varikkomuurin sanailu paljasti tiimin aamulla käydyissä keskusteluissa tapahtuneen "kommunikaatiokatkoksen".

Valtteri Bottakselle kyllä kerrottiin sunnuntaiaamun kisapalaverissa Belgian F1-osakilpailussa eteen tulleesta tilanteesta, jossa suomalaiskuskia kiellettiin käyttämästä asetuksiaan tallikaveri Lewis Hamiltonin ohitukseen, kertoo tallipäällikkö Toto Wolff.

Bottas metsästi ahnaasti ohituspaikkaa Hamiltonista Span radalla. Vaikka hän ei sellaista saanut avauskierroksella, tilaisuus koitti noin kahdeksan kierroksen kohdalla.

– Meillä on yksi hyökkäys, vai mitä? Bottas kysyi tiimiltä viitaten moottoriasetuksiin, joilla ohitus olisi teholisäyksellä mahdollinen.

– Kyllä on, mutta sovimme, ettei sitä käytetä tallikaveria vastaan, kisainsinööri vastasi.

– Enpä ole tuota koskaan kuullut! Bottas totesi hämmentyneenä, mutta taipui kuitenkin Mercedeksen tahtoon.

4:11
Valtteri Bottaksen kisa tiiviissä paketissa. C Moren asiantuntijat Ossi Oikarinen ja Aaro Vainio kävivät tapahtumat läpi.

Hamilton ajoi kisan voittoon Bottaksen jättäydyttyä taakse. Tallipäällikkö Toto Wolffilta kysyttiin sunnuntain lehdistötilaisuudessa selitystä radiokeskustelulle.

– No, mitään sääntöä ei kahden kuskin välillä ole. He ovat vapaita kisaamaan keskenään, Wolff aloitti.

– Aamulla me sovimme keskusteltuamme siitä, että meillä on rajoitettu määrä ohituksia, joten yritetään olla käyttämättä niitä – tai viimeistä niistä – toisiamme vastaan.

Tiimin pääasiallisena tarkoituksena oli ehkäistä tilanne, että kuskit taistelevat toisiaan vastaan, ja yhtäkkiä Max Verstappen ja Red Bull korjaavat taas hedelmät

– On aina riski, että niitä (kisan hyökkäysbuusteja) tarvitaan Maxia tai jotain toista autoa vastaan. Tähän me viittasimme, ja Valtteri tietysti… ehkä siinä oli kommunikaatiokatkos hänen ja joidenkin jätkien välillä. Siksi kertasimme sen, Wolff perusteli.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja