Valtteri Bottakselle raakaa kritiikkiä: "Lewis Hamilton olisi nyt mestari"

Lewis Hamiltonin kokema tappio Max Verstappenille F1-mestaruustaistelussa on aloittanut Britanniassa syyllisten etsinnän tapahtuneelle. Entinen F1-kuski Jolyon Palmer syyttää jopa Valtteri Bottasta tapahtuneesta.

Hamilton oli viimeiselle kierrokselle asti kiinni uransa kahdeksannessa maailmanmestaruudessa viime sunnuntain Abu Dhabin päätöskisassa, mutta dramaattinen käänne auttoi Verstappenin hyökkäämään kisan voittoon ja mestaruuteen.


Ennenkin kitkeriä lausuntoja Bottaksesta antanut ex-F1-kuski Jolyon Palmer on lausunut oman näkemyksensä Hamiltonin tappion syistä. Hänen mukaansa Bottaksen jääminen kauas kärkitaistelusta antoi Red Bullille edun.

– Bottas oli täysi shokki. Maksoiko se Hamiltonille mestaruuden? Jos Bottas olisi ollut varikkostopin sisällä Verstappenista, tämä ei olisi saanut ”ilmaista” varikkostoppia, Palmer kommentoi BBC:n F1-podcastissa.

Bottakselle kisa oli viimeinen viiden vuoden Mercedes-ajanjaksolla. Hän sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi Red Bull -kollegansa Sergio Perezin edelle, muttei pystynyt auttamaan Hamiltonia viimeisessä kisassa.

– Hän on ollut tallille niin hieno kuljettaja niin monta vuotta, mutta viimeisessä kisassaan hän katosi ja se tarkoitti Verstappenille ilmaista stoppia virtuaalisen turva-auton aikana, Palmer kommentoi.

– Jos toinen Mercedes olisi ollut 23 sekunnilla hänestä (Verstappenista) autolla, joka on nopeampi silloin, kun Lewis Hamilton on ohjaimissa, hän ei olisi pystynyt siihen, ja Hamilton olisi nyt mestari.

– Bottas on ollut tasaisen hyvä, mutta silloin kun sillä oli väliä, hän ei pystynyt auttamaan tallikaveriin. Perez teki kaiken voitavansa ja hän myös pystyi siihen, Palmer totesi.

Lue myös:

    Uusimmat