Valtteri Bottakselle ilouutisia? Mercedeksestä paljastui jo toinen kutkuttava muutos

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Saksassa Hockenheimin radalla. Siellä Mercedeksen autot ovat poikkeusväreissä, joista saatiin osviittaa jo saksalaistallin oman vihjailun yhteydessä. Mercedeksen autosta on tullut esille myös muita kutkuttavia muutoksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes juhlistaa viikonloppuna 125-vuotista historiaansa autourheilun parissa. Tämän takia Mercedes tuo autoihinsa valkoisen värityksen. Tämä oli se väri, jolla Mercedes aloitti taipaleensa. Väritys kuitenkin muuttui hopeanuoleksi erinäköisten kikkailujen yhteydessä, kun Mercedeksen piti saada autonsa rajoitusten alle.

Erityislaatuinen valkoteema ei ole kuitenkaan ainut muutos ja uusi juttu Mercedeksessä tänä viikonloppuna.

Muun muassa Auto Motor und Sport otti kuvia Hockenheimin radalla, kun Mercedeksen talliväki siirsi Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen autoja pilttuisiin. Samassa yhteydessä paljastui muun muassa se, että Mercedes tekee monia ilmanottoon liittyviä muutoksia autoonsa.

Yksi viritys liittyy peiliratkaisuihin, joiden avulla Mercedes ohjaa ilmaa jäähdytykseen sopivalla tavalla.

– Olen kuullut, että Mercedes tuo uuden rungon (Hockenheimiin), ilmanottoa parantaakseen, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko totesi Auto Bildille.

Kyseinen jäähdytyshaaste oli Mercedeksen iso murheenkryyni Itävallassa. Tuolloin, Red Bull Ringillä, lämpötilat nousivat korkealle, minkä myötä saksalaistalli joutui avaamaan autojaan niin, että Hamiltonin ja Bottaksen menopelien aerodynamiikka kärsi.

Itävallassa Hamilton koki koko alkukauden pahimman mahalaskunsa, kun hän jäi viidenneksi. Tallikaveri Bottas onnistui taistelemaan itsensä palkintopallille, kun hän oli kolmas.

Bottas uskoi jo tuolloin, että Mercedes pystyy ratkomaan jäähdytysongelman seuraavaan kuumaan kisaan.

Seuraava kuuma kisa on tulossa tälle viikonlopulle. Hockenheimiin on ennustettu jopa lähes 40 asteen lämpötiloja. Lauantain ja sunnuntain kohdalla on kuitenkin myös vahva sateen uhka.

Lue myös:

    Uusimmat