Mainos

Saako Bottas päihittää Hamiltonin jo ensi sunnuntaina? – "Kyllä uskon"

4:19

Valtteri Bottas kertoi C Moren haastattelussa uskovansa siihen, että saisi voittaa Yhdysvaltojen osakilpailun, jos on Lewis Hamiltonia nopeampi. Siitäkin huolimatta, vaikka Hamilton voisi jo varmistaa mestaruutensa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Austinin kaupungin alueella sijaitseva Circuit of the Americas-rata on ollut F1-sarjan ohjelmassa vuodesta 2012 lähtien. Bottas pitää radasta.

– Tää on aina hyvä kisa tulla. Rata on hyvä ja paikka hyvä. Kelit on tänä viikonloppuna vähän on mitä on, mutta sunnuntaina pitäisi olla kuivaa, Bottas toteaa.

Radan pomppuisuus tuo Bottaksen mukaan omat haasteensa.

– Täällä on tosi paljon nopeita mutkia. Tosi nopeita mutkayhdistelmiä. Sellaisessa tarvitaan yleensä tosi jäykkää autoa. Pomppujen kanssa on aina kompromissi. Pitää löytää se oikea setup siihen, mutta kyllä yleensä yritetään maksimoida suorituskyky mutkiin ja yritetään niiden pomppujen kanssa pärjätä.

Syyskuun lopulla Sotshissa Bottas joutui päästämään Lewis Hamiltonin edelleen voittoon tallimääräyksellä. Bottas antaa ymmärtää, ettei Austinissa tallimääräystä välttämättä tulisi.

– Tietenkin tiiminä koitetaan saada maksimipisteet. Totta kai Lewis kuitenkin taistelee mestaruudesta, vaikka omasta mielestäni on aika selkeä peli. On iso piste-ero Sebastianiin (Vettel) ja tarvittaisiin katastrofi Lewisin kannalta, jotta Seb saisi jotain mahdollisuuksia, Bottas toteaa kilpailutilanteesta.

– Mutta kyllä uskon, että saataisiin kisata aika hyvin. Tietenkin se voi aina riippua tilanteesta, Bottas jatkaa.

2:43

Circuit of the Americas on ollut todellinen Hamiltonin rata. Kuudesta radalla ajetusta kisasta Hamilton on voittanut viisi.

Onko Hamiltonin lyötävissä tälläkään kerralla?

– Kyllä se on mahdollista. Aika-ajon tietenkin pitää osua nappiin. Se vaikuttaa paljon, missä tilanteessa me ollaan tiiminä. Pitää pystyä minimoimaan heikkoudet. Viime vuonna täällä oli muutama mutka, joissa tuli takkiin. Ne pitää sada kuntoon ja koittaa myös omia vahvuuksiaan kasvattaa, vastaa Bottas.

Perjantaille ja lauantaille Austiniin on luvattu sadetta. Sunnuntain kisa ajettaneen kuitenkin kuivassa kelissä.

Bottakselle kelillä ei ole väliä.

– Tänä vuonna aina kun on satanut, on auto toiminut aika hyvin. Mulle se on oikeastaan se sama, tuleeko vettä. Meillä on silti hyvä auto. Mutta ei tää helppo viikonloppu missään nimessä tule olemaan. Ei me lähdetä tähän viikonloppuun ajatellen, että me ollaan parhaita, Bottas toteaa.

3:40

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja