Nico Rosberg varoittaa jättämästä Valtteri Bottasta laskuista – nostaa esiin myös uuden haastajan

Toisinaan varsin kriittisesti Valtteri Bottaksen ajamista kommentoinut F1-mestari Nico Rosberg kertoo yhä pitävänsä suomalaiskuskin mestaruutta mahdollisena.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rosberg tietää kokemuksesta, kuinka vaikea nyt jo seitsenkertaista maailmanmestaria Lewis Hamiltonia on lyödä. Hän onnistui siinä itse kolmannella yrittämällä vuonna 2016 ja poistui välittömästi näyttämöltä.

Valtteri Bottaksella on sen jälkeen ollut työn ja tuskan takana pysytellä Hamiltonin vauhdissa kaksikon neljän yhteisen kauden aikana. Mestaruustaistelu on aina jossain vaiheessa revennyt britin isoksi eduksi.

– Joka vuosi tulee kisoja, joissa miettii, että nyt ”hän voi tehdä sen, nyt hän voi taistella Lewisia vastaan”, mutta sitten Hamilton tulee takaisin ja Bottas häipyy pimeyteen, Rosberg toteaa La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Rosberg pitää silti edelleen oven auki Bottaksen nousulle.

– Silti tänäkään vuonna en aio sanoa, ettei Bottas ole mukana taistelussa, koska hyvällä kierroksella hän on todella nopea ja pystyy aina lyömään Hamiltonin. Pitkässä juoksussa, joka vaatii jatkuvuutta, hän ei onnistu siinä, Rosberg toteaa.

Red Bullin iskukyvystä odotetaan vielä lisätietoa, mutta ainakin puheet sen valmistamasta autosta ja Hondan moottorikehityksestä on kuulunut lupaavia tietoja.

– Kauden alussa meillä on neljä potentiaalista mestarikuskia, ja se on erittäin kiinnostavaa.

– Tänä vuonna uskon, että Sergio Perez tulee myös mukaan peliin, Rosberg kommentoi Red Bullille Max Verstappenin pariksi tullutta kokenutta kuskia.

Lue myös:

    Uusimmat